31 Temmuz 2016 Pazar

ABD tarihinde ilk kez bir transseksüel, parti kongresinde konuştu

ABD'de yapılacak seçimler öncesi düzenlenen Demokrat Parti'nin kongresinde transseksüel aktivist Sarah McBride konuşma yaptı.

Sarah McBride, Demokrat Parti kongresinde LGBT’ye karşı yapılan ayrımcılık hakkında konuştu. Sarah McBride bu konuşmasıyla ABD’de ana partiler kongresinde konuşma yapan ilk transseksüel kişi oldu. Türkiye'de de Trans kadın aktivist İpek Kırancı HDP'den milletvekili aday adayı olmuş, LGBTİ bireylerinde mecliste temsil edilmeleri gerektiğini söylemişti.

ABD'de yapılacak seçimler öncesi düzenlenen Demokrat Parti'nin kongresinde transseksüel aktivist Sarah McBride konuşma yaptı.

McBride’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Değişimin mümkün olduğunu gördük. Beyaz Saray’daki ve kendi memleketim olan Delawere’deki değişikliklere şahit oldum. Fakat bu ilerlemelere rağmen daha çok iş var. Tek çeşit sevmeyi bilen, tek çeşit yaşamayı bilen bir millet mi olacağız? Yoksa herkesin özgürce yaşadığı ve düşündüğü bir millet mi olacağız? Gerçekleşecek olan seçimin asıl sorusu budur.”

“Bugün ABD’de hala LGBT insanları yasalarla ve insanların düşünceleriyle nefretin merkezinde. Fakat inanıyorum gelecek farklı olacak. Gelecekte saygı göreceğiz ve korunacağız. Özellikle Hillary Clinton başbakanımız olursa."

McBride bunlara ek olarak ABD hala 30 eyalette işe alımlarda ve diğer konularda ayrımcılık yapıldığını dile getirdi.

Kaynak: AjansHaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder