26 Haziran 2016 Pazar

Yürümek de açıklama da yasak

düzenledikleri Onur Haftası sonunda bugün İstiklal Caddesi’nde yapmayı planladıkları Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasının ardından basın açıklaması yapma taleplerinin de İstanbul Valiliği’nce uygun görülmediği bildirildi.

Komisyon şu açıklamayı yaptı: “Bizim kendimize duyduğumuz güven, ufkumuz ve hayallerimiz bir yürüyüşten, İstiklal Caddesi’nden, bu şehirden ve bu ülkeden çok daha geniştir. Varoluş mücadelemiz dünü, bugünü ve geleceği aşar. Emniyet güçleri Trans Onur Yürüyüşü’nde basın açıklamasını okumaya ve bir arada durmaya çalışan insanlara ‘Lütfen dağılın ve hayatın normal akışına dönmesine izin verin’ diye seslenmişti. Bu çağrıya riayet ediyoruz: 26 Haziran Pazar günü, İstiklal Caddesi’nin her köşesine dağılıyoruz. ‘Hayatı normal akışına döndürmek’ için Beyoğlu’nun her sokağında, her caddesinde birbirimize kavuşuyoruz.”

Onur Haftası Komisyonu “Valilik, yasak gerekçesi olarak gösterdiği tehditlere karşı bizi korumak yerine, Gösteri ve Toplantı Yürüyüşleri Kanunu’nu ihlal etmeyi tercih etti” açıklamasını yaptı.

http://www.hurriyet.com.tr/yurumek-de-aciklama-da-yasak-40122279

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder