29 Haziran 2016 Çarşamba

YOKSA YENİ BİR HELAKİN EŞİĞİNDE MİYİZ?

Allah, bireysel günahları ya affeder ya da cezalandırır. Bu O’nun yetkisinde olan bir şeydir. Ama günahlar ne zamanki azgınca işlenir ve farklı şekillerde topluma dayatılır, Allah işte o zaman –toplumu korumak için- tüm günahkarları, onlara çanak tutanlarla birlikte topluca helak eder. Lut kavminde olduğu gibi…
Helakin farklı versiyonları olabilir. Bu, illa deprem, sel, tufan vs şeklinde olmak zorunda değil. Mesela günümüzde bir helak yaşanmış olsaydı bu nükleer veya biyolojik facialar şeklinde olabilirdi! Belki de oluyordur (altyapısı hazırlanıyordur)! Kim bilir?
Lut kavmi, homoseksüel/biseksüel fiillerini azgın biçimde (grup halinde) yaptıkları ve özellikle de bunu topluma dayattıkları için helak edildiler (11/77-83;29/28-30). Çünkü toplumun geri kalanları korunmalı idi. Ama bugün bizler dayatmanın öyle bir boyutu ile karşı karşıyayız ki, gençlerimizi bu tür akımlardan korumakta zorlanıyoruz.
Eşcinsellik, artık açık bir şekilde propaganda edildiği için yaygınlaşıyor. Sosyal medyada ilginç bir şekilde örgütlenmeleri var. Neredeyse her TV dizisinde iyilik timsali bir eşcinsel rol-model oynatılıyor. İletişim araçlarının her türlüsünde eşcinselliğin normal olduğu propaganda ediliyor. Buna karşı çıkanlar ise –tıpkı Lut kavminde olduğu gibi- alaya alınıyor (7/80-84,27/54-57). Netice de bu fiiller sinsice (ama azgınca) topluma dayatılıyor? Bizler ise bu durum karşısında çaresiz kalıyor ve tıpkı Lut as gibi ‘Keşke buna karşı koyacak bir gücümüz olsaydı’ (11/80)’ diyoruz.
Ama bunların içinde dayanılmayacak bir azgınlık daha var ki, o da bazı grupların ‘KURANIN EŞCİNSELLİĞİ HARAM KILMADIĞINI’ savunuyor olmalarıdır. Bu günahların fütursuzca işlenmesi yetmiyormuş gibi KUR’ANIN EŞCİNSELLİĞİ HOŞ GÖRDÜĞÜ’ iddia ediliyor. FESUBHANALLAH!
İnanılır ve dayanılır gibi değil. Bu ne büyük bir iftira!
‘Kadın kadına hayasızca davranışlarda bulunanlara (lezbiyenlik yapanlara) gelince, onların işlediği bu ahlaksızlığa karşı dört kişi şahitlik etsin; bunlar onun için şahitlik yaparlarsa, ölünceye yahut Allah onlara bir kapı açıncaya kadar, onları evlerinde hapsediniz.’ (Nisa 15)
‘İçinizden iki erkek fuhuş (homoseksüellik) yaparsa onlara eziyet edin; eğer tövbe edip uslanırlarsa, artık onlara eziyetten vazgeçin. Çünkü Allah, tövbeleri kabul edendir, merhamet sahibidir.’ (Nisa 16)
Rabbim! … İçimizdeki birtakım beyinsizlerin işlediği (günahlar) yüzünden hepimizi helâk mi edeceksin? … Sen bizim sahibimizsin, bizi bağışla ve bize acı! Sen en iyi bağışlayansın!’ (Araf 155)
Eşcinselliğin Tıbbi ve Kur’ani boyutunu konuştuğumuz TV programımızın videosu için şu linke bakılabilir;

 Zeki Bayraktar

 https://www.youtube.com/watch?v=ksf8To9vUAU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder