27 Haziran 2016 Pazartesi

Papa Francis: 'Eşcinsellere ve Tüm Dışlanmışlara Özür Borçluyuz'

Genellikle ılımlı tavrıyla tanınan Papa Francis, bu sefer de eşcinsellere yapılan saldırılardan ötürü özür dilenmesi gerektiğini söyledi.

Papa Francis bir açıklama yaptı ve gay insanlarla, kilise tarafından marjinal olarak kabul edilen tüm diğer kişilerin bir özürü hak ettiğini dile getirdi. Papa Francis, Pazar günü Ermenistan'dan, danışmanı olan Alman Kardinal'in yanına Dublin'e gidiyordu ve Orlando'daki gay kulübünün uğradığı saldırıdan günler sonra, bir açıklamada bulundu.

Bilindiği gibi Amerika'da eşcinsel bir bar saldırıya uğramıştı, çok sayıda ölen olmuştu. Papa Francis ise yine önceki gibi konuştu, eşcinsel insanlara saygıyla davranmak gerektiğini, bugüne kadar yaşananlardan dolayı da özür borçlu olduklarını söyledi.


Bazı eşcinsellerin tavrını saldırgan olarak nitelendirse de, papa genel olarak ılımlıydı ve 'Bu duruma sahip olan birisi, iy iniyetliyse ve tanrıyı da arıyorsa, biz kimiz o ki onu yargılayacağız? Onları kabul etmeliyiz. Bence kilise de sadece gaylerden özür dilememeli. Aynı zamanda fakirlerden, kadınlardan, işçiliğe zorlanan çocuklardan da özür dilemeli' şeklinde konuştu.

http://sayfala.com/haber/papa-francis-escinsellere-ve-tum-dislanmislara-ozur-borcluyuz-16412

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder