29 Mayıs 2016 Pazar

Suriyeli Gay Çift Farklı Ülkelere Göç Ettirildi

Joseph Norveç’e Ahmed İstanbul’a gönderildi ama çift sonuna kadar bir arada olacaklarına söz verdi.

Suriye’den el ele kaçan bu genç çift, aralarında 4000 km’den fazla mesafe olan yerlere gönderilince hayal kırıklığına uğradı.

Joseph Mardelli ve erkek arkadaşı Ahmed (Soyadını saklamak istiyor) savaştan ve yükselişe geçen radikal İslamdan dolayı memleketlerinden göç etmek zorunda kaldı. Otoriteler, evli göçmenleri aynı kamplarda ya da şehirlerde iskan ediyor fakat Suriye eşcinsel birliktelikleri tanımadığından dolayı LGBT çiftler ayrı olarak işleme alınıyorlar.

BBC’nin video haberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Mardelli Norveç’e gönderilirken erkek arkadaşı Ahmed İstanbul’da kaldı. Hatta hala güvenli bir konaklama bulunabilmiş değil. Ayrıca kendisini saklama ihtiyacı hissediyor çünkü malumunuz Türkiye eşcinseller için çok da güvenli bir ülke değil.

BBC kanalına konuşan Ahmed şunları söyledi: “Hayatımdaki en önemli insan o… sanki hayatımda istediğim her şeyin kayıp parçası oydu. Bence eşcinsel insanların düzcinsel insanlara tanınan fırsatlardan yararlanamaması adil değil. Onlar aileleriyle iskan edilebiliyor.”
Konuşmasına sevgilisine kavuşup kavuşamayacağını bilmediğini belirterek devam eden Ahmed şunları da ekledi: “Burada epey vakit geçirecekmişim gibi görünüyor ve bunun hakkında çok düşünüyorum. Beni korkutan şeylerden biri de bu ama hiçbir şey yapamıyorum.”

Çift mümkün oldukça internetten video aramasıyla konuşuyor ve ‘Sonuna kadar birlikte’ olacaklarına söz veriyorlar.

LGBT göçmenler, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından saldırıya açık grup olarak görünüyorlar. Fakat, Mülteci sayısının çok yüksek rakamlara ulaşması kurumun da işini zorlaştırıyor.

Gay Mag

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder