29 Mayıs 2016 Pazar

"Eğitimde Homofobi ve Ötekileştirme" adlı seminer düzenledi

“Konuşulmayan: Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ Haklarıyla İlgili Diyaloğu Güçlendirmek” başlıklı proje kapsamında Doğu Akdeniz Üniversitesi Zihinsel Engelliler Bölüm öğrencileri, 17 Mayıs`ta Mağusa’da Eğitimde Homofobi ve Ötekileştirme adlı seminer düzenlendi.   

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi (CCMC) tarafından Kuir Kıbrıs Derneği ve Thomson Vakfı ortaklığıyla yürütülen “Konuşulmayan: Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ Haklarıyla İlgili Diyaloğu Güçlendirmek” başlıklı proje kapsamında Doğu Akdeniz Üniversitesi Zihinsel Engelliler Bölüm öğrencileri, 17 Mayıs`ta Mağusa’da Eğitimde Homofobi ve Ötekileştirme adlı seminer düzenlendi.

Proje Kıbrıs Türk toplumunda özellikle medya, eğitim, hukuk ve sağlık gibi çeşitli alanlarda Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve İnterseks farkındalığını artırarak LGBTİ bireylerin de deneyimlediği cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılıklarına karşı mücadele etmeyi, medya ilgisini artırmayı, kamuoyu oluşturmayı ve toplumsal değişimi amaçlamaktadır.

17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün kapsamında oluşturulan komitenin düzenleyeceği çeşitli etkinliklerden bir tanesi de 17.05.2016 Salı günü Doğu Akdeniz Üniversitesi Mustafa Afşin Ersoy salonunda “Egitimde Homofobi ve Otekilestirme: Bir de Buradan Bak” başlığı altında gerçekleşti. Seminer 100 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Seminer Konuşulmayan projesi iletişim sorumlusu ve aynı zamanda Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim görevlisi Ziba Sertbay’ın sunumunun ardından ODTÜ Kıbrıs Üniversitesi öğretim görevlisi Tayfun Can Onuk’un sunumu ile devam etti.

Ziba Sertbay konuşmasında Homofobi ve Ötekileştirmeyi kısaca anlatarak, eğitimde ve sosyal hayatta homofobi ile nasıl başa çıkılabileceğini aktardı.

Ardından, Tayfun Can Onuk konuşmasına bir öğretmen olarak mesleki hayatında gözlemlediği bir takım homofobik olayları aktararak, bunların üstesinden pratik hayatta nasıl gelinebileceğinin, eğitim hayatında ötekileştirmenin nasıl yapıldığının ve ne gibi yanlışlıkların olduğunun altını çizerek, geleceğin eğitimcilerinin ne kadar önemli rol üstlendiğini hatırlatarak konuşmasını bitirdi.

http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/91/news/191819/PageName/EGITIM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder