8 Mayıs 2016 Pazar

Antalya - Lgbti Kurucusu Kırancı: Ortadoğu'ndan Gelen Translara Sahip Çıktık

LGBTİ Derneği kurucusu Ebru Kırancı, İstanbul'da açtıkları trans misafirhanesinde Ortadoğu'daki savaştan kaçan 15 transı misafir ettiklerini söyledi.

Merkezi İstanbul'daki LGBTİ Derneği tarafından İzmir ve Mersin'den sonra Antalya'da da 'Ayrımcılık Karşıtı Sertifika Programı' düzenledi. Ramada Plaza Otel'deki programa çok sayıda psikolog, avukat, doktor ve öğretmen katıldı. Programa ev sahipliği yapan LGBTİ Derneği kurucularından Ebru Kırancı, alanlarında uzman çalışanlara bu eğitimi verdiklerini belirtti. Eğitimin kendileri için bir zorunluluk olduğunu kaydeden Kırancı, "Çünkü, konularında uzman olanlar, trans bir arkadaş geldiği zaman ona nasıl davranmaları gerektiğini bilmek zorunda" dedi.

Programı Hollanda Konsolosluğu'nun desteğiyle yaptıklarını anlatan Ebru Kırancı, şöyle konuştu: "Projemiz bu ay bitiyor. Elimizden geldiğince insanlara trans fobi nedir? Homo fobi nedir? Translara nasıl yaklaşılır? Nasıl bir duruş sergilemek lazım? Onlarla nasıl sohbet edilir? Bunları öğretmeye çalışıyoruz ki, translar kendilerini yalnız hissetmesin. Ben de bunlardan muzdaribim. Bizler, yaşama, çalışma, barınma, öğrenme haklarımızın gasp edilmemesini, her vatandaş gibi eşit haklara sahip olmak istiyoruz. Anayasa'nın 10'uncu maddesine, cinsel yönelim ve cinsel kimlik ibaresinin eklenmesini istiyoruz."

İstanbul'da iki katlı trans misafirhanesi bulunduğuna işaret eden Ebru Kırancı, "Trans misafirhanesi, derneğimizin 4 yıl önce hayata geçirdiği bir kurum. Sokakta kalan, bakıma muhtaç, tüm arkadaşlarımızı kapsayan bir misafirhane. Sürekli yardımlarla bugüne kadar getirdik. Ortadoğu'daki savaştan kaçan insanlar için de bir sığınak oldu orası. Suriye'den, Irak'tan kaçan trans arkadaşlarımız gelmeye başladı. Çünkü kalacak yerleri yok. Bir anlamda oraya göçmen evi de demeye başladık artık. Şu an Ortadoğu'dan gelen 15 arkadaşımız orada barınıyor."

http://www.haberler.com/antalya-lgbti-kurucusu-kiranci-ortadogu-ndan-gelen-8417909-haberi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder