13 Şubat 2016 Cumartesi

Lezbiyen Biseksüel Feministlere Facebook sansürü

Lezbiyen Biseksüel Feministler’in Facebook sayfası ‘pornografi’ gerekçesiyle kapatıldı. LezBiFem KaosGL.org’a yaptığı açıklamada, Onur Haftası’nda #LoveWins kampanyası gibi kampanyalar yürütürken LGBTİ’leri sansürlemeye devam etmesini eleştirdi.

Facebook Türkiye yönetimi Lezbiyen Biseksüel Feministler’in sayfasını kapattı. Sansürün gerekçesi, sayfada paylaşılan içeriklerin Facebook ‘topluluk standartlarına uygun olmaması’.

Sayfada son paylaşılan gönderiler, Mor Çatı’nın konferans daveti, biliyomuydun.com sitesinde yer alan “Bir Ataerkil ürünü; Sütyenler” başlıklı makale ve LezBiFem’in 13 Şubat’ta yapmayı planladığı partinin afişiydi. Facebook, LezBiFem parti afişiyle reklam verirken görselin reklam standartlarına uygun olmadığını da söylemişti.

Onur Haftası’nda kampanya yap sonra LGBTİ’leri sansürle!

LezBiFem Facebook sayfalarının kapatılmasının ardından KaosGL.org’a yaptığı açıklamada, “Facebook’un genel ahlakçılığının hedefi şimdi de Lezbiyen Biseksüel Feministler oldu” dedi.

“Tahminimizce dün akşam paylaştığımız sütyen konulu postumuz topluluk ahlakına uymadığı için sayfa Facebook tarafından kaldırıldı” diyen LezBiFem, Facebook’un Onur Haftası’nda #LoveWins kampanyası gibi kampanyalar yürütürken LGBTİ’leri sansürlemeye devam etmesini eleştirdi:

“Onur Haftası süresince Love Wins kampanyası yürüterek güya özgürlükçü bir sosyalleşme alanı portresi çizmeye çalışan Facebook kadın düşmanı, heteronormatif ve genel ahlakçılık örneğiyle sansürde zirveye oynadı.”

Facebook’un LGBTİ’lere ilk sansürü değil!

Facebook’un LGBTİ’lere sansürü ilk değil. Daha önce de 2015 Onur Haftası’ndaki ‘Lezbiyen Cinsel Sağlığı: Mitler ve Gerçekler’ atölyesinin etkinlik sayfası topluluk standartları gerekçe gösterilerek kapatılmıştı.

Facebook Türkiye Yönetimi 2015 Temmuz ayında da, KaosGL.org’un “Homofobiye karşı çırılçıplak” başlıklı haberini sansürlemişti. Topluluk kurallarına uymadığı gerekçesiyle sansürlenen haber paylaşımdan kaldırılmıştı.

Facebook’un sansürü KaosGL.org’la sınırlı kalmamış, Kaos GL’nin Brezilya’da homofobiye karşı soyunan eşcinsel bir çifti anlatan haberinin Facebook tarafından sansürlenmesini yazan Bianet de sansürlenmişti.

http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=21079

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder