30 Ağustos 2015 Pazar

TARİHİN İLK TRANSSEKSÜELİ

Sinema Eddie Redmayne adını daha çok duyacak Ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking'in hayatını konu alan "The Theory of Everything" (Her Şeyin Teorisi) filmiyle adını dünyaya duyuran İngiliz oyuncu Eddie Redmayne, yine iddialı bir filmle geliyor; The Danish Girl... 

TARİHİN İLK TRANSSEKSÜELİ

Önümüzdeki yıllarda adını sıkça duyacağımıza inandığımız Eddie Redmayne, son filminde tarihin bilinen ilk transseksüeli olan Danimarkalı ressam Einar Wegener'i canlandırmak için kamera karşısına geçti. The Danish Girl filmi; geçirdiği ilk ameliyatın ardından Lili Elbe ismiyle yeni hayatına adım atan ve değişimi tamamlamak için geçirdiği son operasyondan kısa bir süre sonra yaşamını yitiren ünlü ressamın çalkantılı hayatını konu alıyor.

Einar Wegener cinsiyet değiştiren son isim olmadı...

FİLMİN YENİ AFİŞLERİ YAYINLANDI
Filminin bir diğer başrol oyuncusu Alicia Vikander ile birlikte yer aldığı afişi geçtiğimiz cuma günü yayınlandı. İngiliz oyuncu bu filmde de başarılı bir performans sergileyeceğini ve kadın rolüne ne kadar iyi büründüğünü afişten bile anlamak mümkün.


Film Türkiye`de 12 Şubat 2016`da vizyona girecek.

ÖDÜLE OYNUYOR
Stephen Hawking'i canlandırdığı rolüyle Oscar, BAFTA ve Altın Küre'den "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüyle dönen oyuncu, son rolüyle de bu saygın ödülleri tekrar kucaklamaya aday gibi görünüyor.

“MARILYN İLE BİR HAFTA” GEÇİRDİ
Modellik yapan ve tiyatro oyunlarında rol alan 33 yaşındaki Eddie Redmayne, beyazperdeye ilk olarak 2006 yılında "Like Minds" adım attı. 2012 yılında vizyona giren "Marilyn ile Bir Hafta" filminde sergilediği başarılı performansla dikkat çekmeyi başaran Redmayne, bu projede başrolü Michelle Williams paylaşmıştı.

Efsanevi yıldız Marilyn Monroe'nun İngiltere'de geçirdiği bir haftayı 23 yaşında genç bir delikanlı olan Colin Clark'ın gözünden konu alan filmde Colin’i Eddie Redmayne canlandırdı.

Derleyen: Aynur YOLCU /ayolcu@hurriyet.com.tr 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder