6 Ağustos 2015 Perşembe

LGBTI Mücadelesinin Anlatıldığı “Stonewall” Filminden İlk Fragman Yayınlandı!

Roland Emmerich’den LGBTİ Filmi “Stonewall”

Stonewall, Danny Winters’ın (Jeremy Irvine), ailesinin evinden kovulması ile tüm hayatını ve arkadaşlarını geride bırakarak New York’a gelmesi ile başlıyor. Tek başına, evsiz ve çarssiz bir şekilde Greenwich Village’a vardığında, bir grup ‘sokak insanı’ ile tanışır. Hepsi The Stonewall Inn denilen, mafya tarafından işletilen bir klübe takılırken, aslında her gün ayrımcılık, hakaret ve taciz ile iç içedirler. Danny’nin de içlerinde bulunduğu LGBTİ topluluğunun, New York’da LGBTİ hakları ve eşitlik için çıkan büyük bir hareketin başlangıcı olacağını kim bilebilirdi?
25 Eylül’de ABD’de gösterime girecek Stonewall’da Irvine (War Horse), Jonny Beauchamp (Penny Dreadful), Jonathan Rhys Meyers (The Tudors), Ron Perlman (Sons of Anarchy), Joey King (White House Down), Caleb Landry Jones (X-Men: First Class) gibi oyuncular yer alıyor. Senaryo Jon Robin Baitz tarafından yazıldı (Brothers & Sisters) ve Roland Emmerich (Independence Day) tarafından yönetildi.
Stonewall sosyal hak ve özgürlükler filmlerini sevenler için yılın beklenen filmlerinden…

Kaynak: comingsoon.net

http://www.paralelsinema.com/stonewall/



LGBTI Mücadelesinin Anlatıldığı “Stonewall” Filminden İlk Fragman Yayınlandı!

28 Haziran 1969’un New York Greenwich Village’de bulunan Stonewall Inn barı polislerce basılmış, şiddet, ayrımcılık ve nefret saldırılarıyla yüzyüze olan LGBTİ’ler polisi barda rehin almış ve dört gün boyunca polisle çatışmıştı. LGBTİ mücadelenin dönüm noktalarından biri olan o gün dünyanın her yerinde Onur Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştı.

Amerika ve başta birçok ülke olmak üzere tüm dünyada ki LGBTI öncü olarak kabul edilen bu olay beyaz perdeye aktarıldı. Ve Stonewall filminden ilk fragman gün yüzüne çıktı. “Independance Day”, “The Day After Tomorrow” ve “2012” gibi yüksek bütçeli filmlerle adından oldukça söz ettiren yönetmen Roland Emmerich, son filmi “Stonewall” ile iki yıllık bir aradan sonra tekrar hayranlarının ve sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Filmde baş karakter Danny Winters, kız kardeşini arkasında bırakıp New York’a geliyor. Burada kendi karakterini bulan Danny, ayaklanmanın öncülerinden biri oluyor.

Jon Robin Baitz’in senaryosunu yazdığı, oyuncu kadrosunda Jonathan Rhys Meyers, Joey King ve Ron Perlman gibi isimlerin yer aldığı film, 25 Eylül 2015’te Amerika’da vizyona girecek. Ülkemizdeki vizyon tarihi ise henüz belirsiz.

http://www.kulturelmasi.com/lgbti-mucadelesinin-anlatildigi-stonewall-filminden-ilk-fragman-yayinlandi/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder