27 Ağustos 2015 Perşembe

Hem Müslüman hem “gay” hem de “drag queen”

İngiliz Channel 4’ün yayınladığı provokatif “Muslim Drag Queens” (Müslüman Zenneler) belgeseli, büyük tartışma yarattı. İngiltere’de sahne alan Müslüman “drag queen”lerin yaşadıklarının anlatıldığı belgesel, sosyal medyada en çok tartışılan konuların arasına girdi. Bazı Müslümanlar, belgesele “İslamiyeti yıpratma çabası ve zamanlama açısından manidar” diyerek karşı çıkarken bazıları da “malumun ilanı” değerlendirmesini yaptı. İşte diziden görüntüler ve fotoğraflar eşliğinde Osmanlı kültüründe de yeri olan zennelerle ilgili o belgesele ilişkin detaylar:

Evet Channel 4’te yayınlanan belgeselde İngiltere’nin ilk “drag queen”i olarak bilinen Pakistan kökenli Asifa Lahore (Asıl adı Asif Quarishi) ve iki arkadaşının yaşantıları anlatılıyor. Asifa Lahore, sürekli ölüm tehditleri aldığını belirterek, şunları söylüyor:
“Homoseksüellik Müslamanlar arasında çok yaygın. Buna karşın dillendirildiğinde iş ölüm tehditlerine kadar varıyor. Ben ve arkadaşlarım evet hem Müslüman hem İngiliz hem homoseksüel hem de zenneyiz. Tabii korkuyoruz, ama sahneye çıkarakr ekmek paramızı kazanıyoruz. Belgeselin yayınlanması ile tehditlerin daha da artacağını biliyoruz.”

“Drag Queen”lik batıda şov-biz (eğlence işi) olarak görülüyor. Kadın kıyafeti giyerek sahneye çıkan “Drag Queen”lere son yıllarda büyük ilgi gösteriliyor. Tamamına yakını eşcinsel olan “Drag Queen”ler, karıştırılsa da travestilerden farklılar.


Osmanlı’da da zenne olarak bilinen erkekler, kadın kılığında dans edip şarkı söylüyorlardı.

http://xn--jntrk-jua8b.com/2015/08/25/hem-musluman-hem-gay-hem-de-drag-queen/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder