5 Ağustos 2015 Çarşamba

Gay seyahat rehberi: Barcelona

İspanya’nın ikinci büyük şehri, Akdeniz’in önemli limanı ve şehir planlamasında parlak fikirli Gaudi’nin şehri olan Barcelona, tarihi ve turistik yerleri ile olduğu kadar gay yaşantısıyla da öne çıkıyor.

Barcelona’da yapılacak o kadar çok şey var ki o yüzden hepsini tek bir ziyarete sığdırmak maalesef mümkün değil. Plajları, partileri, dar sokakları, meydanları ve tabii ki seksi Akdeniz erkekleri şehri her zaman canlı tutuyor.

bcn gay1Barcelona tam bir deniz şehri. Şehrin içindeki yan yana sıralanmış plajlar yazın sürekli kalabalık. İşinden çıkıp kendini plaja atanlar, arkadaşlarıyla plajda buluşanlar, çocuklarıyla tüm gününü plajda geçiren aileler, turistler ve birçok insan düzenli ve temiz plajlarda akşam saatlerine kadar vakit geçiriyorlar. Marina bölgesinde görkemli W Hotel’in önünden başlayan plajlar kıyı boyunca kuzeye doğru devam ediyor.  Her plajda birkaç tane büfe bulunuyor, yeme içmeyi burada halledebileceğiniz gibi plajda “cerveza, beer, agua, fanta…” diye bağıra bağıra dolaşan seyyar satıcılardan da içeceklerinizi temin edebilirsiniz. Hatta plajda dolaşan Uzakdoğulu bayanlara masaj bile yaptırabilirsiniz. Plajlarda boy gösteren İspanyol erkeklerinden bahsetmeye gerek yok diye düşünüyoruz.

Barceloneta semtinin sokaklarında veya La Rambla’da yürürken plaja giden veya plajdan evine dönen, bisikletiyle veya pateniyle yanınızdan geçen yarı çıplak İspanyollara bakarken dondurmanızı düşürmeyin.

Şehir merkezine gelince, La Rambla’dan Universitat bölgesine doğru ilerledikçe eğlence mekanları sıklaşıyor. Her türlü eğlenceyi bulabileceğiniz club, sauna, bar ve publar akşam saatlerinden sonra hareketlenmeye başlıyor.

Plaza de Catalunya ve Universitat’ı şehrin merkezi gibi değerlendirebilmek mümkün. Turistik ve kültürel mekanlar ile çoğu restorana buradan ulaşmak çok kolay. Birçok metro hattı da bu iki istasyondan geçiyor. Meydanlardaki havuzların kenarlarında, banklarda veya kafelerde soluklanarak şehrin tadını çıkarmak mümkün. Konaklama için de alternatifler bu bölgede yoğunlaşmış durumda.

bcn gay2Barcelona, hareketli eğlence hayatıyla öne çıkan bir şehir. Tam bir gay cenneti olan şehrin dünyaca ünlü etkinliklerinin başında Circuit ve Pride geliyor. 26-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Pride, Avrupa’nın en büyük gay etkinliklerinden birisi. Circuit ise bu sene 5-16 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. Circuit’te birçok mekanda özel partiler, plaj ve havuz partileri ve DJ performansları düzenlenecek. Şehrin tam bir festival havasına gireceği etkinliğe dünyanın dört bir yanından her sene binlerce gay katılıyor. Circuit zamanı için şimdiden takvimleri inceleyerek otel rezerve etmekte fayda var. Otellerin doluluk oranları ve dolayısıyla da fiyatları tarih yaklaştıkça inanılmaz seviyelere çıkabiliyor.

Festival zamanları dışında da Barcelona gayler için oldukça geniş bir yelpazede eğlence alternatifi sunuyor. İspanyollar genelde eğlenceye, akşam saat 9-10 gibi yedikleri yemeğin ardından, hafif bir şeyler içecek ve arkadaşlarıyla sohbet edecekleri ufak barlarda başlıyorlar. Raval, Poble Sec ve Eixample bölgelerindeki barlar, gay nüfusun yoğunlaştığı mekanlar. Burada biraz demlendikten sonra daha hareketli müziğin olduğu clublara geçiliyor. Gece saat 2’ye kadar açık olan Museum veya Nightberry devamında gidilebilecek Metro Club veya Pervert Club, gay eğlence mekanlarında favori alternatifler olarak öne çıkıyor.

Daha özel zevklere yönelik mekanlar arasında Berlin Dark, BoyBerry ve OpenMind öne çıkıyor. Bu mekanlar aslında birer sex club ve müşteri kitlelerine göre farklı seçenekler sunuyorlar. BoyBerry daha çok gençlere hitap ederken, Berlin Dark ise biraz daha fetiş bir mekan.

Bar ve club sonrası eğlenceye devam etmek isteyenler ise soluğu en ünlü mekanlardan biri olan Casanova Sauna’da alıyor. Sabah saatlerine doğru iyice kalabalıklaşan mekanda karanlık labirentler, video salonu ve özel kabinler bulunuyor.

Ayda bir pazar günleri Apollo Sala’da düzenlenen Churos Con Chocolate partisine giriş ücretsiz. Razzmataz da özel partilerin düzenlendiği diğer bir mekan. Tüm mekanlar ve partiler için plan yapmadan önce web sitelerinden takvimlerini kontrol etmekte büyük fayda var. Tatilinizi planlarken de şehirde önemli bir etkinlik olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz, çünkü otel fiyatları değişebiliyor.

Gündüzleri de şehirde eğlenmek ve yeni insanlarla tanışmak için seçenek çok. Özellikle yazın, plajlar tanışmak ve hatta biraz yakınlaşmak için çok elverişli. Dozajını kaçırmamak ve kimseyi rahatsız etmemek kaydıyla gayet eğlenceli vakit geçirmek mümkün. MarBella ve Sant Sebastia, şehrin içindeki en ünlü ve güzel gay plajlardan ikisi. Plajların bir kısmı çıplaklar için ayrılmış durumda. Şehrin ortasında, kimse tarafından rahatsız edilmeden çıplak güneşlenebilir ve denize girebilirsiniz. Şehrin biraz daha dışında, eski termik santral civarında da bir gay plaj bulunuyor. Circuit partilerinin bazılarının da gerçekleştirildiği plaja halk arasında Çernobil deniyor.

Barcelona’da gay arkadaşlık uygulamaları sayesinde de kolayca birileriyle tanışmanız mümkün. Hatta yerel gaylerle tanışırsanız son zamanlarda çok popüler olan özel ev partilerine de kendinizi davet ettirebilirsiniz. Devamlı online olmanızda fayda var.

Konaklamak için sayısız alternatifin olduğu Barcelona’da, kendisini “heterofriendly” olarak tanımlayan Axel Hotel ilk akla gelen seçenek oluyor. Otelin üst katı, partileri ile de meşhur.

Barcelona’dan ayrılırken mutlaka bir kez daha gelmek isteyeceğinizden eminiz. Gerek eğlence hayatı, rahatlığı, insanların sıcaklığı gerekse de eşsiz lezzetleriyle sizi kendisine hayran bırakacak. Seksi İspanyol erkeklerinin de bir miktar etkisi olabilir.

http://kolaygezi.org/2015/08/03/barcelona_gay/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder