3 Mayıs 2015 Pazar

Hillary Clinton'dan Evlilik Eşitliğine Logolu Destek

ABD Yüksek Mahkemesi bazı eyaletlerdeki eşcinsel evlilik yasaklarının anayasaya uygun olup olmadığını görüşürken, Demokrat Parti başkan aday adayı olan Hillary Clinton kampanya logosunu gökkuşağına boyadı.

ABD 2016 seçimleri için Demokrat Parti'den başkan aday adayı olan Hillary Clinton, seçim kampanyası logosunu LGBTİ hareketinin sembolü olan gökkuşağına boyadı.

Clinton, bu değişikliği Yüksek Mahkemenin bazı eyaletlerde eşcinsel evliliğe getirilen engel ve yasakların anayasaya uygun olup olmadığına karar vereceği davaya başlanmadan hemen önce yaptı.

Clinton, LGBTİ’lerin insan haklarını destekleyen birçok açıklama yapmış, aday adaylığı tanıtım videosunda da eşcinsel çiftlere yer vermişti.

Dün başlayan duruşmada, Yüksek Mahkeme hakimleri sözlü tartışmalarda iki konuyu ele aldı: eyaletler eşcinsel çiftlere evlilik belgesi verecek mi ve eyaletler diğer eyaletlerde gerçekleştirilen eşcinsel evlilikleri tanıyacak mı? Mahkemenin kararını Haziran ayında açıklaması bekleniyor.

ABD’nin 50 eyaletinden 37’sinde ve Washington DC’de evlilik eşitliği yasallaşmış durumda ve kamuoyu anketlerine gore ABD’lilerin yüzde 61’I evlilik eşitliğini destekliyor. (ÇT)

* Bu haberi Huffington Post Gay Voices web sitesinden derledik.

Bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder