2 Nisan 2015 Perşembe

LGBTİ aktivistleri: HDP’yi destekleyeceğiz

LGBTİ aktivistler, seçimlerde HDP’yi destekleyeceklerini açıkladı. İHD Adana Şubesi Eşcinsel Komisyonu Sözcüsü Ferit Etçi, “Bizim gibi, dilinden, kültüründen ve kimliğinden dolayı yok sayılanların partisi olan HDP’ye güvenerek onlarla hareket edeceğiz” dedi.

AKP hükümetinin 2011 yılında LGBTİ’lere “sahte” vaatlerde bulunduğuna fakat vaatlerin hiçbirini yerine getirmediğini dile getiren Etçi, HDP’nin ise her alanda kendilerine sahip çıkıp, mücadelelerinin yanında olduğunu söyledi. Etçi, 7 Haziran seçimlerinde HDP’yi destekleyeceklerini belirterek, “Biz HDP’yi destekliyoruz. Çünkü, HDP kurulduğu ilk günden bu yana Anayasa düzenlemesinde bizimle ilgili cesurca yasa tekliflerinde bulundu” dedi.

Queer Adana Aktivisti Sercan Ceyhan ise, siyasi iktidarın LGBTİ’lerin taleplerine kulak tıkadığını söyledi. Nefret söyleminin yanı sıra, polis şiddetine maruz kaldıklarını kaydeden Ceyhan, trans bireyler üzerinde artan polis terörüne zemin hazırlayanın siyasi iktidar olduğuna dikkat çekti. HDP’nin, LGBTİ bireyleri sahiplendiğini söyleyen Ceyhan, “LGBTİ’leri savunmak riskse biz o riski alıyoruz diyen bir parti var ortada. Bir eşcinsel olarak, haklarımı en iyi savunacak ve taleplerimi yerine getirecek, diğer partiler içinde güvenebileceğim en iyi parti HDP” diye konuştu.

Adana DİHA
Özgür Gündem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder