28 Mart 2015 Cumartesi

DÜNYANIN İLK 'GAY' KAZAĞI!

Dünyanın ilk ve tek gay objesi olan 'gay kazağı' ile tanışın!

Dünyanın ilk ve tek gay objesi olarak kabul edilen 'gay kazağı'', gönüllü eşcinsellerin saçlarından meydana geldi! Kazak, insanların 'gay' kelimesini kullanmalarında farkındalık yaratmak ve kelimeyi lekelemek adına nesneleri tanımlamada kullanmalarına tepki göstermek adına CCGSD tarafından üretildi. CCGSD (Canadian Centre for Gender & Sexual Diversity), toplumsal cinsiyetin çeşitliliğini korumak ve toplum içinde cinsiyet çeşitliliğinin rahat ifade edilmesi adına çalışmalar yürüten Kanada merkezli bir topluluk.

CCGSD, 'gay' kelimesinin toplum içinde kötü manaya gelen olayları ve durumları tanımlamada kullanılmasından oldukça rahatsız. Bu duruma farkındalık yaratmak ve tepki göstermek amacıyla %100 gay bir kazak dikilerek topluma sunulmuş.

Kazak projeye gönüllü olarak katılmak isteyen eşcinsellerin saçlarından dikilmiş. Dünyada yüzde yüz 'gay' olarak kabul edilen tek nesne olma özelliğine sahip olan'gay kazağı' #thegaysweater hashtagiyle sosyal medyada birçok insan tarafından da destekleniyor.

http://www.modatava.com/dunyanin-ilk-gay-kazagi/4404/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder