18 Aralık 2014 Perşembe

Morrissey’in Dünyanın En Dobra Adamı Olduğunun 16 Kanıtı


1. 1984’te Margaret Thatcher’a suikast girişiminin başarısız olması üzerine Morrissey: “Brighton Otel bombalamasının en üzücü tarafı Thatcher’ın yaralanmadan kurtulmuş olması.”
morrisey1

2. Morrissey The Cure’a karşı: “Robert Smith tam bir mızmızdan başka bir şey değil.”
morrissey-thecure

3. Morrissey’in yardım kuruluşu Band Aid ve kurucusuna sataşması: “Bob Geldof mide bulandırıcı bir karakter. Band Aid ise popüler müzik tarihindeki en bencil platform.”
morrissey2

4. Morrissey dans müziğinden de nefret eder: “Dans müziği zeka geriliği olanlar için bir sığınak. Sıkıcı insanların sıkıcı insanlar için yaptığı bir müzikten başka bir şey değil.”
morrissey3

5. 1994’te Avustralyalı bir öğrencinin Galler Prensi’ne ateş açması üzerine Morrissey: “Keşke Prens Charles vurulmuş olsaydı; böylece dünya daha ilginç bir yer olabilirdi.”
morrissey4

6. Madonna’ya laf yetiştirmekten bıkmayan Morrissey 1997 yılındaki bir röportajında şöyle der: “Madonna absürd ve rahatsız edici her ne varsa bunların hepsini güçlendiriyor. Çaresiz bir kadınlık çabası. Madonna organize hayat kadınlığına bu dünyadaki her şeyden daha yakın.”
morrissey5

7. The Importance of Being Morrissey belgeselinde Morrissey’in hedefi bu sefer Elton John olur: “Bana Elton John’un kellesini getirin. Bu etin cinayet olarak kabul edilmeyeceği tek durum olabilir.”
morrissey6

8. Morrissey 2009’da Coachella’da sahneden inerken: “Yanan hayvanların kokusu beni iğrendiriyor. Şu an yanan et kokusu alıyorum ve umarım şu an yanan bir insandır.”
morrissey-animals

9. 2011’de 77 kişinin öldüğü Norveç katliamının ardından Morrissey: “Bu, her gün McDonald’s ve Kentucky Fried Chicken’da olanın yanında hiçbir şey.”
morrissey-meat-is-murder

10. Yine aynı sene Billboard’a verdiği bir röportajda Morrissey Lady Gaga’ya verir veriştirir ve tarzının “erotiğin tam tersi ve tam bir sahtekarlık örneği” olduğunu söyler.
morrissey8

11. İngiliz kraliyet ailesinden hoşlanmadığını her seferinde belli eden Morrissey 2012’de bir konsere tüm grup üyeleri ile birlikte “We Hate William and Kate” yazan tişörtlerle çıkar.
morrissey-we-hate-kate-william

12. Popüler kültürün her türlüsünden anında nefret edebilen Morrissey bu sefer Beckham çiftine sataşır ve onları “The Peckhams” olarak nitelendirir. Bununla da kalmayan atarlı abimiz Morrissey Beckham’ların katlanılmaz olduğunu ve eşek sudan gelene kadar dövülmeleri gerektiğini söyler.
morrissey-beckhams

13. Bu sefer de kurban Beyonce olur: “Gergedanların soyunun tükenmesinin sebebi küresel ısınma falan değil; asıl sebep Beyonce’un çantaları.”
morrissey-beyonce

14. Ünlü aşçı Jamie Oliver da Morrissey’in hayvan sevgisinin kurbanlarından: “Jamie Oliver hayatta oldukça bu dünyada hayvanlar için hiçbir umut yok.”
morrissey-jamie-oliver

15. Müzik endüstrisi de Morrisey’in eleştiri oklarının hedefi olur: “İngiltere’de yapılan pop müzik artık sadece çocuklara hitap ediyor. Bir sanatçı iyi değilse onu neden sürekli yüzümüze vurup duruyorsunuz?”

16. En taze Morrissey atarlanması da Şükran Günü sebebiyle Barack Obama’ya. Thanksgiving’i Thankskilling olarak nitelendiren Morrissey: “Şükran Günü adına 45 milyon kuşun vahşi bir şekilde öldürülmesine izin veren Başkan Obama örneğini lütfen görmezden gelin. Milyonlarca kuş öldürülüyor; Obama gülüyor, haha gerçekten çok komik!”

http://listelist.com/morrissey-dobra-aciklamalar/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder