17 Aralık 2014 Çarşamba

Boğaziçi Üniversitesi’nde LGBTİ temalı Osmanlıca şiir dinletisi: ‘Osmanlıca’yı kaynağından öğreniniz’

Milli Eğitim Şurası’ndan sosyal bilimler ve imam hatip liselerinde Osmanlıca dersinin zorunlu olması yönünde tavsiye kararı alınması tartışılırken, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek bir etkinlikte konuya farklı bir noktadan yaklaşılacak.

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü, perşembe günü Osmanlıca yazılmış LGBTİ temalı şiirlerin okunacağı ‘Lisān-ı Osmānī ve Velev ki İbneyiz’ isimli bir dinleti düzenleyecek. Kulüp üyelerinden tarih öğrencilerinin seslendirdiği şiirlerin ardından, katılımcılara şerbet de ikram edilecek.

Etkinlik tanıtımında, “Osmanlıca tartışmaları süredursun “Osmanlıca” edebiyattaki LGBTİ temalı yazılmış sözleri sözümüz bilip sizleri dinletimize davet ediyoruz. LGBTİ aşklarla inleyen ve inleten “Osmanlıca”yı geliniz, dinleyiniz, içleniniz… Osmanlıca’yı kaynağından öğreniniz” deniliyor.

Etkinlik, basına kapalı ve sınırlı sayıda katılımcıyla, ücretsiz olarak yapılacak. Dinletiye katılmak isteyenlerin en geç 17 Aralık Çarşamba günü saat 17:00’ye kadar bogazicilgbti@gmail.com adresine “LGBTİ OSMANLICA DİNLETİ” konulu mail atmaları gerekiyor.

http://www.diken.com.tr/bogazici-universitesinde-lgbti-temali-osmanlica-siir-dinletisi-osmanlicayi-kaynagindan-ogreniniz/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder