21 Aralık 2014 Pazar

AKP’li Gay ve Lezbiyenler’de Varmış.

Muhafazakar bir parti olan AKP, dindar bir toplum oluşturmak istediklerini bizzat Tayyip Erdoğan tarafından alanlarda dillendirmiş ve bu konuda çeşitli kesimlerden tepki görmüştü. Özelllikle eşcinsellik konusunda kesin görüşleri olan ve bu konuda katı bir tutum sergileyen Ak Parti, son yapılan açıklamalara göre LGBTİ’li olan bazı çevrelerden de oy aldığını gösterdi.

Konuyla ilgili İsmini açıklamayan 23 yaşındaki eşcinsel bir öğrenci, bir internet sitesine isimsiz verdiği röportajında, “Bu sene Onur Yürüyüşü’nde AK LGBT’liler olarak biz de varız, geliyoruz” dedi. LGBTİ bireyleri olarak AKP’nin eşcinsellere karşı tutumunu hiçbir şekilde desteklemediklerini söyleyen LGBTİ’li eşcinsel öğrenci, parti yetkililerine ve AKP’ye oy veren halka, AKP’yi destekleyen LGBTİ bireyleri olduğunu göstermek istediklerini belirtti.

Eşcinsel öğrenci, LGBTİ bireylerinin farklı ideolojik siyasi görüşleri olabileceğini, kabul ve hoşgörülü olunması gerektiğini savundu. ‘AK Parti LGBT Bireyleri’ adlı bu grubun, bu yıl düzenlenecek Onur Yürüyüşü’ne AKP bayrakları ile ilk kez katılacaklarını açıklaması AKP’li bazı çevreler tarafından tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine AK Partili LGBTİ bireyleri 29 Haziran Pazar günü yapılacak yürüyüşe katılma düşüncelerini şimdilik askıya aldıklarını açıkladı.

AK LGBT bireylerinin yürüyüşte yer almalarını destekleyen Ulumeriç, “Bu arkadaşlar gerçekten var ve AKP’yi desteklemeleri normal. Çünkü AKP’lilerde henüz LGBTİ perspektifi gelişmedi. Zamanla gelişecek diye konuşan çeşitli ideolojilerden LGBTİ bireyler var. Bunun bir önemi yok, Onur Yürüyüşü’nde kendi kimliklerini temsil ediyorlar. Yürüyüş bunun için düzenleniyor” dedi.

http://www.enikonu.com/akpli-gay-ve-lezbiyenlerde-varmis.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder