20 Kasım 2014 Perşembe

Hokey takımı homofobiye karşı soyundu

İngiltere'deki bir erkek hokey takımı üyeleri, sporda homofobiyi durdurmak amacıyla soyundu


Nottingham Üniversitesi’ndeki erkek çim hokey takımı, homofobiyle mücadele etmek için ilginç bir yol buldu. LGBT bireylere karşı nefreti protesto etmek isteyen takım üyeleri, çıplak şekilde antremana çıktı. Takım bu konudaki görüşlerini içeren ve çıplak antremandan sahneleri de içeren bir de video hazırladı ve internette yayınladı.
Nottingham Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan Voice Your Rights Project (Haklarınızı Duyurun Projesi) kapsamında çekilen video ve verilen pozlar sayesinde, özellikle üniversite takımlarında ayrımcılığa uğrayan LGBT sporcularla dayanışmada bulunmak ve onlara yapılan zorbalığa dikkat çekmek için yapıldı. Proje internet sitesinde misyonlarının, “tüm insanlara saygı duyulması ve toplumda herkese eşit şekilde davranılması” olduğu belirtiliyor.
Bazı yorumlarda LGBT olmayan atletlerin kıyafetlerini çıkartıp poz vermesinin, LGBT’lere yapılan ayrımcılığa yönelik yüzeysel bir hareket olduğu söyleniyor. Diğer bir açıdan bakıldığında ise, genç sporcuların takım arkadaşlarına bu şekilde sahip çıkıyor olması umut verici bir durum.
Benzer bir protestoyu geçtiğimiz günlerde Warwick Üniversitesi’nin erkek kürek takımı da yapmış, takım üyelerinin verdiği çıplak pozlar takvim haline getirilerek hayır için internette satışa çıkartılmıştı.
Çeviri: Eda Utku / Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder