15 Eylül 2014 Pazartesi

Papa'dan çocuklu evlilik açılımı

Papa 1. Francis göreve geldiğinden beri farklı bir Papa olduğunu gösteriyor. Katoliklerin ruhani lideri, Vatikan'da 20 çiftin nikahını kıydı. Çiftler arasında yıllardır birlikte yaşayan ve çocukları olanlar da vardı.

Papa 1. Francis, Vatikan'da 1300 yıl sonra Avrupa dışından gelip, Papalık koltuğuna oturan ilk isim. Göreve geldiğinden bu yana Vatikan'da hoşgörü ve açıklık politikaları uyguluyor. Bunun son örneği de evlilik kurumu üzerine oldu.

Arjantinli din adamı Vatikan'da toplu nikah kıydı. Nikahları kıyılan 20 çift arasında yıllardır evlenmeden yaşayıp çocukları olan çiftler de vardı. 18 aydır görevde bulunan Papa, ilk toplu nikahında çiftleri kutsadı. 77 yaşındaki din adamı, çiftlere tavsiyede bulunmayı da ihmal etmedi.

Papa 1. Francis daha önce de Vatikan'da tabu olarak kabul edilen birçok şeyi yıkmıştı. "Eşcinseller ve kürtaj yaptıran kadınları yargılamak bana düşmez" demişti. Kilisenin kürtaj, doğum kontrolü ve eşcinsellik gibi konularda çağrı yapma takıntısını sona erdirmesi ve daha merhametli olması gerektiğini  savunmuştu.

CNN


Papa, 20 çifti evlendirdi

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francisco, Vatikan'da yapılan törenle 20 çifti evlendirdi. Çiftlerin arasında hali hazırda birlikte yaşayanların olması ise Papa'nın, Vatikan'ın kurallarını yumuşatmasının bir işareti olarak algılandı.


RADİKAL – Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franscisco, Vatikan’da yapılan törenle 20 çifti evlendirdi. Vatikan’ın “evlilik dışı cinsel ilişkiyi” günah olarak kabul ettiği bilinirken, Papa’nın hali hazırda birlikte yaşayan çiftleri de evlendirmesi, ruhani liderin kuralları yumuşatma çabasının devamı olarak algılandı.

Telegraph’ın haberine göre, görevi üstlendiği 18 aydan bu yana gerçekleştirdiği ilk evlenme merasiminde Papa, çocuğu olan çift Gabriella ve Guido’nun da nikahını kıydı. Ruhani lider, törende evlilik tavsiyeleri de verdi. Papa, “Evlilik gerçek hayattır, bir televizyon programı değildir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder