2 Eylül 2014 Salı

Eşcinsel olduğunu açıklayan ilk oyuncusu Michael Sam, kadro dışı kaldı

Amerikan Ulusal Futbol Ligi’nin (NFL) eşcinsel olduğunu açıklayan ilk oyuncusu Michael Sam, sezonun başlamasına kısa bir süre kala takımı St Louis Rams’in kadrosundan çıkarıldı.

Mayıs ayındaki oyuncu seçmelerinde (draft) yedinci turda St. Louis tarafından seçilen Sam, takımının 53 kişilik kadrosunda yer alamadı. 24 yaşındaki oyuncunun 4 Eylül’de başlayacak yeni sezon öncesinde başka bir takımla anlaşması halinde hâlâ ligde forma giyme şansı bulunuyor.
Yolculuk devam ediyor

Takımdan kesilen 22 oyuncu arasında yer alan Sam, Twitter hesabından Rams organizasyonuna ve St. Louis şehrine kendisine verdiği ırsat ve bu seviyede futbol oynayabileceğini göstermesine yardımcı olduğu için teşekkür etti.
Genç oyuncu gelişimine devam edeceğini belirtip, “Hayatta en değerli şeyler nadiren kolaylıkla gelir. Bu benim her zaman bildiğim bir derstir. Yolculuk devam ediyor” dedi.
Eşcinsel olduğunu açıkladı 70 sıra düştü

Michael Sam bu kararın alınmasında cinsel yönelimin herhangi bir rol oynamadığına dair mesajlar verse de, NFL Draft’ları öncesinde iki ya da üçüncü turdan seçilmesi beklenen oyuncu, eşcinsel olduğunu açıkladığında tahmini sıralamada 70 sıra birden düşmüştü.
ABD Başkanı Barack Obama’dan NFL yönetimine kadar geniş bir destek gören Sam, 256 oyuncu arasında ancak 249′uncu sırada draft edilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder