31 Ağustos 2014 Pazar

Lezbiyen çift kabinede

Kolombiya kabinesinde yer alan lezbiyen çift, “Bizi icraatlarımızla yargılayın” diyor

Kolombiya’da bir yandan LGBT bireyler daha fazla şiddet görürken, ilk defa lezbiyen bir çift aynı bakanlar kurulunda yer aldı. Haziran ayındaki seçimlerde 2. kez devlet başkanı seçilen sağcı Juan Manuel Santos’un yeni hükümetinde Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı koltuğunda oturan Cecila Alvarez, Eğitim Bakanlığı koltuğunda ise Alvarez’in sevgilisi Gina Parody yer alıyor. Bir önceki hükümette de ulaştırma bakanı olarak görev yapan Alvarez, bir radyo programına konuk olarak sevgilisiyle aynı bakanlar kurulunda yer almasına yönelik eleştirileri yanıtladı. Başkan Suarez’i öven Alvarez, şunları söyledi:

“Merak ediyorum, bu soru erkeklere neden sorulmuyor; hükümette şu ana kadar kaç tane eşcinsel erkek bakan vardı? Başkana, hiçbir zaman kişisel meselelerle ilgilenmemesi ve sadece kişisel özelliklerimizi görüyor olduğu için teşekkür ederim. Bence öncelikli olarak yaptığımız işler nedeniyle yargılanmalıyız. Balkan hep bizim potansiyelimizle ilgilendi. Gina da hayata geçirdiği işlerle ne kadar çalışkan olduğunu başkana gösterdi. Başkan insanları oldukları gibi sevdi.”

Ancak Kolombiya’daki muhafazakârlar bu durumdan çok da hoşnut değil. Bunların başında gelen isimlerden biri de Kolombiya Denetleme Dairesi Başkanı Alejandro Ordonez oldu. Ordonez, toplum ve aile değerlerine zarar verdiği gerekçesiyle Kolombiya’da kürtaj, eşcinsel evlilik ve ötenaziye savaş açmış durumda.

LGBT BİREYLERE ŞİDDET ARTTI
Ordonez bu kapsamda, eşcinsel derneklerin düzene karşı faaliyetlerde bulunduğunu gerekçe göstererek, eşcinsel çiftlerin evliliklerine olmasa bile dernek kurmalarına izin veren yasanın, iptali için başvurdu. Ancak Kolombiya Yüksek Mahkemesi “haksız” olduğu gerekçesiyle başvuruyu reddetti. Ordonez ayrıca 2003’te “Hayvanlığımızın Özgür Evrimine Doğru” adıyla yayımladığı kitapta, eşcinselleri doğal olmamakla suçladı.
Kolombiya İçişleri Bakanlığı’nın temmuz ayında yayımladığı rapora göre ülkedeki LGBT nüfusuna karşı sistematik şiddet arttı. Raporda özellikle Karayip kıyılarında yasadışı silahlı grupların LGBT topluluğuna karşı ölüme kadar varan şiddet uyguluyor.

COLOMBIA REPORTS
TARAF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder