23 Nisan 2014 Çarşamba

Bilim adamı panel yapmaz!

Mardin Artuklu Üniversitesi’ndeki “Eşcinsellik” paneli, bazı internet sitelerinde “sapıklık” olarak nitelendirilince yönetim tarafından iptal edildi. Paneli düzenleyen Doç. Dr. Levent Şentürk, üniversite yönetimi tarafından “Dekan Yardımclığı” görevini yerine getiremeyeceği” yolunda uyarı aldığını söyledi

Mardin Artuklu Üniversitesi’ndeki eşcinsellik paneli, çeşitli internet sitelerinde “sapıklık” olarak nitelendirilince yönetim tarafından iptal edildi. Paneli düzenleyen Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Levent Şentürk hedef gösterildi. Şentürk, yaşadıklarını Taraf’a anlattı.

Sahipsiz bıraktılar
Gelişmelerin ardından üniversite yönetimi tarafından dekan yardımcılığı görevini de yerine getiremeyeceği yönünde uyarıldığını söyleyen Şentürk, kendisine henüz bir yazı ulaşmadığını dile getirdi. Şentürk, “Bunu bir tür sahipsiz bırakma olarak algılayabiliriz. Belki de daha fazlasını da söylemek mümkün çünkü benim hem sözleşme süremin uzatılmayacağı hem de arkasından dekan yardımcısı olarak görevimin devam etmesinin uygun olmayacağı söylendi.

Çocuğu için endişeli
Yönetimin bana söylediği, konferansı rektörlüğe resmi bir şekilde iletirken eksik bilgi verdiğim. Konu başlığında eşcinsel ve heteroseksüel kelimelerinin dokümandan çıkarılmış olması. Bir de katılımcıların mesleklerinin farklı yazılması. Bu şekilde yönetimi kandırdığım söyleniyor. Aslında o linç metninin talepleri bir anlamda yerini bulmuş oluyor” dedi. Şentürk’le ilgili haberlerde “Panelin iptal edilmesi yetmez. Şentürk, Mardin’den sürülmeli” ifadeleri yer alıyordu. Yayınlarda hedef gösterilen Şentürk, 5 yaşındaki çocuğunu okula götürüp getirirken onun adına endişendiğini söyledi.

Hocaya açıklama bile yapmadılar
Panele katılacak isimlerden Kaos GL’den Ali Erol, söz konusu panelin iptaliyle ilgili Rektörlüğün kendileri başta olmak üzere paneli organize eden Doç. Dr. Levent Şentürk’e de bir açıklama yapmadığını belirterek, “Medeni bir ortamda rektörlüğün, öğretim üyesini çağırıp konuyla ilgili bilgi alması gerekir. Asıl sorun, bir derste ele alınacak konunun üzerinden bir etkinliğe bile katlanılamaması” dedi.

BAHAR KILIÇGEDİK
TARAF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder