25 Nisan 2014 Cuma

Ankara'daki Fransız uzay şirketinde eşcinsel krizi

Dünyaca ünlü bir Fransız şirketinde müdür olarak çalışan Veli A., Fransız genel müdür tarafından eşcinsel olduğu iddiasıyla işten çıkarıldı. Duruşmaya tanık olarak katılan şirket çalışanlarından bazıları genel müdürün "Eşcinsel, şirkete zararı dokunur" dediğini söyledi.

Habertürk'ten Cemal Doğan'ın haberine göre Dünyanın önde gelen hava savunma ve uzaycılık şirketi European Aeronautic Defense and Space Company'nin Ankara'daki irtibat bürosunda 'eşcinsellik' krizi yaşandı. Şirketin satış müdürü yardımcısı Veli A., Fransız temsilci tarafından eşcinsel olduğu iddiasıyla iddiasıyla işten çıkarıldı. Veli A. konuyu mahkemeye taşıdı. Tanıklar "Eşcinsel, bunun bilinmesi halinde şirkete zarar verir" ifadesini kullandığını söyledi.  Önceki günkü duruşmada tanıklardan S.G. şöyle dedi: "Veli Bey'i kast ederek 'Sen eşcinselsin, ajansın, (şirketlerin ajanı olduğunu kast ederek) gibi sözlerle hakaretlerde bulunuyordu. Bazen Michel B.'nin eşi de işyerine geliyordu. O da Veli Bey "Sen eşcinselsin, başka ülkede çalışman gerekir. Senin yüzünden eşim burada proje kazanamıyor" şeklinde sözler söylüyordu.

Mahkemeye müvekkilinin Hastane raporlarını sunan avukat Senem Ülküm Keskin ise "Müvekkilim çalıştığı süre boyunca bu ilkeler göz ardı edilerek kasıtlı, sürekli, psikolojik tacize maruz bırakılmış, aşağılanmıştır. Dünyanın en büyük şirketlerinden birinin Türkiye irtibat bürosunda müvekkilimin bu tip baskı ve şiddete maruz kalması elem vericidir" dedi.

Kaynak: Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder