14 Kasım 2013 Perşembe

Gey Hakem Dinçdağ Meclisteydi

CHP'li vekil Melda Onur, gey olduğu için futbol hakemliği mesleğinden men edilen Halil İbrahim Dinçdağ’la birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.


CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, gey olduğu için futbol hakemliği mesleğinden men edilen Halil İbrahim Dinçdağ’la Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Onur, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde Dinçdağ’ın duruşmasını izleyeceklerini belirterek, konuyu soru önergesiyle yeniden gündeme taşıyacağını, arkasından da TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na getireceğini söyledi. “Bireyin sorununu çözemezsek toplumun sorununu hiç çözemeyiz. Hakem olur, antrenör olur, bunu artık herkesin kabullenmesi gerekiyor” dedi.

Hakem Dinçdağ da gerekirse FİFA ve UEFA’ya şikayetini bildireceğini söyledi:

“Bu süreçte 12 yıl çalıştığım radyodan atıldım, sonrasında pek çok ölüm tehditleri aldım, almaya devam ediyorum. Dört yıldır hayatımı ailemin desteğiyle idame ettiriyorum. Bu sürede bulaşıkçılık dahil yapmış olduğum sayısız iş başvurularının hiçbirine geri dönüş yapılmamıştır.

“Sayın Cumhurbaşkanı’na yazmış olduğum maillere, randevu talebimin reddedildiği şeklinde yanıt geldi. Sayın Başbakan’a yazmış olduğum maillere hiçbir şekilde geri dönüş olmamıştır. Bu ülkede bireyin sorunlarını önemsemeyenler unutmasın ki bireyin sorunları toplumun sorunları demek, toplumun sorunları ülkenin sorunudur. ‘Yaradılanı severiz yaradandan ötürü…’ diyenler, acaba bu konuyla ilgili ne gibi bir çözüm getirmeyi düşünüyor? Tek bir birey olarak benim yasal haklarımı çiğneyen, temsil etmeyen TFF, futbolumuzun sorunlarını nasıl çözecek?

“10 Aralık’taki duruşmadan sonra haklarımın iadesi için TFF Merkez Hakem Kurulu’na tekrar dilekçeyle başvuruda bulunacağım, geri dönüş olmadığı takdirde FİFA ve UEFA’ya şikayetlerimi bildireceğim.” (ÇT)

Bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder