4 Temmuz 2013 Perşembe

BİZ CİNSEL META DEĞİLİZ

Birkaç gündür İzmir’de bir takım gözlemler yaptım. Biz eşcinsel bireylerin gitmiş oldukları kafe ve barlara gidip ortamlar hakkında küçük varsayımlarda bulundum.

  Biz eşcinsel bireylerin uğrak yerleri beni adeta şoka uğrattı. Özellikle evli heteroseksüel bireylerin ve çoğu ‘amca’ diye adlandırdığımız yaş grupları var ve resmen biz eşcinsel bireyleri av olarak gördükleri apaçık ortadaydı. Bunu gördüğümde aklıma şu kötü soru geldi; Acaba bu cinsel sapkınlıklarını başka yerlere gitmek yerine bizim uğrak oldugumuz mekanlarda tatmin etmelerini sağlayanlar bizler miyiz?

 Gündüzleri ortam çok hareketli sayılmasa da geceleri ‘kurt-kuzu’ benzetmesi tam isabet oluyor. Çoğu evli olan bu amcalar maddi özgürlükleriyle eşcinsel bireyleri kandırmaya çalışıyorlar ve biz eşcinsel bireylere birer cinsel meta(obje) gözüyle bakıyorlar. Geceleri kapılarında sözde korumaların olduğu bu mekanlar oldukça tehlikeli yerler bir bakıma. Kesinlikle burada eşcinsel bireyleri suçlamıyorum, sadece bir gözlem sonucu edindiğim varsayımlara göre bu evli hetero bireylerin yanında olan bireyler, yani reşit olmuş veya yaş grupları reşit olmanın biraz üzerinde. Belli ki ortamlara yeni giriyorlar ve kurtlar sofrasının farkında bile değiller. İşte burada araya bu bireylerin içinde bulundukları kaosun karmaşasıyla birlikte bilinçsizlik giriyor. Bence olabildiğince eşcinsel bireylerin, özellikle ortama yeni dahil olanların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Eşcinselliğin bir cinsel meta olmadığını karşı tarafa anlamak için biraz daha kendini tanıyan eşcinseller olmamız gerekiyor.

Jekaa Evgeni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder