26 Nisan 2013 Cuma

Kadıköy'de TEKEL bayilerine tehdit: Dünya ve ahiretini mahvetme!

İstanbul Kadıköy'de TEKEL bayilerine açık adreslerinin yazılı olduğu zarflarda tehdit mektupları bırakıldı. Mektuplarda, "Dünya ve ahiretini mahvetme!!! Bi DÜŞÜN..." yazıyor. 

İstanbul Kadıköy’de TEKEL bayilerine tehdit içerikli mektuplar bırakıldığı öğrenildi. Evrensel'den Vural Nasuhbeyoğlu'nun haberine göre bölgede esnaflık yapan 10'u aşkın TEKEL bayiinin kapısına bırakılan mektuplarda, “Hz. Muhammed (SAV) buyuruyor ki; İÇKİ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI’DIR. Gel sen de vazgeç! Dünya ve ahiretini mahvetme!!! Bi DÜŞÜN...” yazıyor.

23 Nisan günü Sahrayicedit Atatürk Caddesi’nde bir dükkanın bulunduğu apartmanın kapısına saat 12.00 sularında bırakılan mektubu gösteren Beydağı TEKEL bayii sahibi Hüseyin Karaaslan, 7 yıldır dükkanını çalıştırıyor. Karaaslan, “Ama böyle bir şeyle hiç karşılaşmamıştım. Açık olmasa da aba altından sopa gösteren bir tehdit var. İnsan ister istemez tedirgin oluyor. Acaba arkasından ne gelir diye düşünmek zorunda kalıyor” dedi. Dükkanın karşısında hakim ve savcı lojmanlarının ve güvenlikli sitelerin olduğunu belirten Karaaslan, “Mektubu bırakan kişi gündüz saatinde hiç çekinmeden mektubu apartman kapısına bırakıp gidiyor. Bunu kamera kayıtlarından tespit ettik. Bu kadar rahat nasıl olabiliyorlar?” diye sordu.
Başbakanın, ‘Iksırıncaya kadar tıksırıncaya kadar içiyorlar’ sözlerini hatırlatan Karaaslan, “Başbakan böyle konuşunca birileri de kendisine görev çıkarıyor. Devletin resmi olarak satış izni belgesi verdiği bir ürün başbakan tarafından böyle kötülenince vatandaş da kendine görev biçiyor” diye konuştu. Karaaslan, müşterilerinin, çevredeki halkın ve esnafın da bu notun bırakılmasına tepki gösterdiğini söyledi.

'BASKI KURULMAK İSTENİYOR'
Kapısına mektup bırakılan esnaftan biri de Şair Arşi Caddesi’nde TEKEL bayii işleten Serkan Doğru. Yaşadıklarının memleketin gidişatıyla alakalı olduğunu söyleyen Doğru, “Artık her yerde baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Kadıköy’de TEKEL bayilerinin kapanışı gece 12’ye çekildi. Bu tür uygulamalardan güç alan kişiler de böyle işler yapıyorlar. Bu zarflar tek merkezden hazırlanıyor. Bunların üzerine açık adreslerimiz yazılıyor” dedi. ‘Zarf atmak’ tabirini hatırlatan Doğru şunları söyledi, “Bunu yazanların muhtemelen ‘Yüzlerce kişiye göndeririz bunların içinden on tanesi vazgeçerse kârdır’ anlayışını güttüklerini tahmin ediyorum.”

Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder