21 Temmuz 2012 Cumartesi

Adamın dibisin... Morrissey rüyası...


Açıkhava’da sahneye çıkan İngiliz şarkıcı Morrissey’e bir kadın hayranı böyle seslendi.

19. İstanbul Caz Festivali, efsane müzik grubu The Smiths’in kurucusu Morrisey’in konseriyle sona erdi. Önceki akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser veren şarkıcı, bir ara sahne önündekilere mikrofon uzattı. Hayranlarından bazıları “Seni seviyorum” çığlıkları attı, bazıları da ünlü sanatçıya evlenme teklif etti. Gecenin en unutulmaz anına ise bir kadın hayranı “Morrissey, adamın dibisin!” sözleriyle imza attı. Konserde kendi şarkılarının yanı sıra The Smiths parçalarını da seslendiren Morrissey, geceyi “I Will See You in Far Off Places” şarkısıyla noktaladı.


Sinem Vural - Hürriyet


Morrissey rüyası


Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi önceki akşam rüya gibi bir konsere ev sahipliği yaptı. İstanbul Caz Festivali’nin son gecesinde önce Amerikalı Young sahne aldı. Daha sonra Morrissey izleyicilere büyülü bir gece yaşattı

İstanbul Caz Festivali’nin son gecesi... Önceki gün saatler 20.00’yi geçerken Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi, alışık olduğu kalabalığı kucaklamaya başlıyor. Festivalin kapanış konserini Morrissey verecek. Ancak öncesinde, Morrissey’e dünya turnesinde eşlik eden Amerikalı şarkıcı Kristeen Young sahnede. Saatler 21.30’u bulurken genç şarkıcı kulise dönüyor. Morrissey geliyor diye sevindiklerinden mi bilinmez büyük bir alkışla yolluyorlar Young’ı. 22.15’te Morrissey elinde Türk bayrağı, sahnede kendine eşlik edecek grubuyla çıkıyor seyircisinin karşısına.

‘People Have The Power’ (Güç insanlarda) sloganıyla yanında getirdiği Türk bayrağını açıyor. Bu sırada ‘Assad Is Shit’ (Esad b.ktur) yazılı kırmızı tişörtler giyen grup elemanları da yerlerine geçiyor ve ‘How Soon Is Now’ ile başlıyor Moz, iki saate yakın sürecek konserine. Morrissey’e sahnede gitarıyla kadın kıyafetleri giymiş Boz Boorer eşlik ediyor.


Artık herkes ayakta

Moz’u bekleyen kalabalık, onu sahnede görür görmez unutuyor her şeyi. Artık yapacak tek bir şey var, kendini Moz’un kollarına bırakmak... Bu sırada ikinci şarkının ‘Everyday Like Sunday’ olduğunu anlayan seyirci, koltuklarından kalkıp sahnenin önüne atıveriyor kendini. Artık herkes ayakta. Morrissey, şarkısını bitirince, “My ass is back İstanbul” (Popom yine İstanbul’da) sözleriyle seyircisini selamlarken arka fonda “Who is Morrissey” (Kim bu Morrissey?) diyen George Orwell resmi beliriyor...

Şarkılar ilerledikçe, samimi tavırlarıyla kalabalığın gönlünde taht kuruyor Moz. Sahnenin önündeki seyircilere eğilip ellerini sıkışı ve ardından kendi elini öpmesi kimsenin gözünden kaçmıyor.

Gecenin son şarkısını bütün Açıkhava tek bir ağızdan söylüyor: “Let Me Kiss You”... Sigara yasağı çoktan delinmiş; dumanlar havada haleler çiziyor. Bu şarkısı, efkarlandırıyor kalabalığı.

Sonuç: 6 yıl aradan sonra bir rüya daha gördürüyor bize Morrrisey; hiç unutamayacağımız.


Politikacılara...

Konser boyu bütün Cemil Topuzlu eşlik ediyor Morrissey’e. Vejeteryan olduğu bilinen şarkıcı “Meet Is Murder” şarkısına başlıyor. O sırada arka fonda işkencelerle öldürülen hayvanlar beliriyor. Az önce müziğe kendini kaptıran Cemil Topuzlu kalabalığı ekrandaki videolarla yerine çakılıyor adeta. Herkes ayakta alkışlarken “Politicians are the roots of the evil” (Kötülüğün kaynağı politikacılar) sözleri dökülüyor ağzından.

Gülden Öktem - Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder