5 Haziran 2011 Pazar

MODANIN CİNSİYETİ YOK

Türk erkeği modada da keşke cesur olsa

'Nicethingsforniceboys' adındaki moda blog'unda 'şort meselesi memleket meselesi' gibi erkeklerin bir türlü çözümleyemediği kombin problemlerine ışık tutmaya çalışan Ufuk Onur Tapan ile erkek modası...

- Erkeklerin, genelde modanın gay modasını pompaladığı yönünde eleştirileri var. Siz buna ne diyorsunuz?

Modanın cinsiyeti olduğuna inanmıyorum. Bundan birkaç yıl önce parmak arası terlik giyen erkek dışlanıyordu. Şimdi herkes kullanıyor. Gerçekten cinsiyetle alakası olmayan şeyler. Zamanla değişen algılarımız zevklerimizi de değiştiriyor seneye etek giyip giyemeyeceğimizi bilemiyorum.

- Beğendiğiniz erkek koleksiyonu hazırlayan tasarımcılar kimler?

Türkiye'de Hatice Gökçe'ye bayılıyorum. Bir de ciddi iyi işler çıkaran Niyazi Erdoğan var. Dünyada erkek modasını yeniden tanımlayan Raf Simons yeni nesil için kutsal bir kaynak. Rick Owens da harikalar yaratan bir isim.

BÜTÜN ERKEKLER ŞIK OLABİLİR

- 'Şort meselesi memleket meselesi' gibi erkeklerin giyerken zorlandığı tarzları mı işliyorsunuz?

Türkiye'de yaşıyoruz; Türk erkeği için moda, twitter kadar yeni bir kelime. Erkek gardırobunda memleket meselesi olacak birçok konu var. Şort da bunlardan biri. Türk erkeği her konuda cesur, keşke moda konusunda da biraz cesur olsa.

- Nedir sizce şık erkeğin tanımı?

Erkekler, sadece sabah kalktıklarında değil, her zaman makyajsız ve fönsüzlerdir. Bu halde bile kadınlardan çok daha güzel ve seksi görünürler. Erkekler çoğu zaman parfüm ya da tıraş losyonundan başka kozmetik ürünü kullanmadıkları halde, ciltleri kadınlardan çok daha düzgündür. Kirli sakal denilen şey bildiğiniz, yüzden uzayan kıllardır ve kesinlikle ölümcül bir libido objesidir. Tüm bu özellikler, erkeklere nasılsa süslenemeyecekleri için sanki Tanrı tarafından peşin olarak bahşedilmiştir. Kısacası bütün erkeklerin şık olma potansiyeli vardır. Evden çıkarken aynaya son kez bir bakış attığında göğüsleri kabarıyor ve kendini iyi hissediyorsa, bu iş tamamdır.

http://nicethingsforniceboy.blogspot.com/

AYSUN ÖZ KAŞİ - Akşam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder