30 Mayıs 2011 Pazartesi

Eşcinsellik Gerekçesiyle Hakemlikten Men Edilen Dinçdağ'a Destek

Lambdaistanbul, LGBTT ve Dayanışma Derneği, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hakemlikten men edilen Halil İbrahim Dinçdağ'a destek vermek için mahkemenin görüleceği Sarıyer Adliyesi önünde olma çağrısı yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun hakemlikten men ettiği eşcinsel hakem Halil İbrahim Dinçdağ tarafından Federasyon'a karşı açılan maddi ve manevi tazminat davası yarın (31 Mayıs) Sarıyer Adliyesi 2. Asli Hukuk Mahkemesi'nde görülecek. Lambdaistanbul, LGBTT ve Dayanışma Derneği, Dinçdağ'a destek vermek için Adliye önünde olma çağrısı yaptı. Çağrı şöyle:

"Türkiye Futbol Federasyonu 2009 yılında eşcinsel hakem Halil İbrahim Dinçdağ'ı haksız yere hakemlikten men etti ve onun rızası dışında eşcinsel olduğu bilgisini basınla paylaştı.

O tarihten itibaren mesleğini icra edemediği için yaşadığı haksızlıklara karşı Federasyon'a karşı maddi ve manevi tazminat davası açarak hukuk mücadelesi başlatan Halil İbrahim'i desteklemek için 31 Mayıs saat 10.40'ta Sarıyer Adliyesi 2. Asli Hukuk Mahkemesinde olacağız.

Türkiye'de toplumsal ve hukuksal pek çok değişimin önünü açacak bu davayı takip etmeniz için sizleri Sarıyer Adliyesi'ne davet ediyoruz." (ŞA)

Bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder