4 Şubat 2010 Perşembe

‘Siyasi Komplo’ Dedi, Sperm Onun Çıktı

Yardımcısı gence fiili livata ile suçlanan Malezya muhalefet lideri Enver İbrahim, mahkemede siyasi komplo ile karşı karşıya olduğunu savundu. Savcı, gençte tespit edilen yabancı spermin DNA’sının Enver’e uyduğunu söyledi.
MALEZYA’da muhalefet lideri Enver İbrahim, fiili livatayla suçlandığı için çıkarıldığı mahkemede suçsuz olduğunu savundu. Savcı ise delillerin Enver aleyhinde olduğunu belirtti. 62 yaşındaki Enver İbrahim, dün çıktığı mahkemede, Başbakan Necib Razak ve karısının, kendisine komplo kurduğunu iddia etti. Ancak savcı, İbrahim’in aleyhine DNA kanıtı olduğunu açıkladı. Bu DNA’nın, 24 yaşındaki Muhammed Saiful Bukhari Azlan’la ilişki yaşadığını kanıtladığı öne sürüldü. Tanık çağrılan Azlan, “Ona yapmak istemediğimi söyledim. Enver çok kızgındı ve bana yatak odasına geçmemi emretti. Üzerinde havluyla beni bekliyordu. Bana sarıldı” dedi. Malezya’da eşcinsel ilişki yasak. Enver suçlu bulunursa 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.
Türk Büyükelçiliği’ne sığınmıştı
62 yaşındaki altı çocuk babası Enver İbrahim 1998’de Asya krizi sırasında dönemin başbakanı ile anlaşmazlığa düşüp istifa edene dek etkili bir maliye bakanıydı.İbrahim, yolsuzluk ve fiili livata suçlamaları nedeniyle 1998-2004 arasında cezaevinde yattı. Malezya Yüksek Mahkemesi’nin “fiili livatayla” ilgili hükmü geri çevirmesinden sonra serbest bırakılmıştı.Yeni suçlamalar üzerine Enver, 2008 yılının Ağustos ayında ‘can güvenliğim’ yok diyerek kısa süre Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçiliği’ne sığınmıştı.
Hürriyet Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder