7 Ağustos 2009 Cuma

Tel Aviv’deki Eşcinsel Kulübü Saldırısına Büyük Tepki

Geçtiğimiz hafta, iki İsraillinin öldürüldüğü, Tel Aviv’deki Genç Eşcinseller Kulübü’ne yapılan saldırı ülkede büyük tepki topladı. İsrail’deki eşcinsellere destek yağarken, Sivil Toplum Örgütleri Yahudilerin kendi içinde görülen bu şiddet hareketinin şaşkınlık verici ve korkunç olduğunu belirttiler
Tel Aviv Genç Eşcinseller Kulübü’ne geçen hafta yapılan silahlı saldırıda Nir Katz ve Liz Trubeshi hayatlarını kaybederken, birçok genç de ciddi şekilde yaralandı. Kudüs ‘Açık Ev Onur ve Hoşgörü Derneği’ Müdürü Yonatan Gher, İsrail gazetelerine yaptığı açıklamada, saldırı sonrası, uluslararası kuruluşlardan destekleyici tepkiler aldıklarını belirtti. Gher olayı, dünya kamuoyunda, İsrail Eşcinsel Cemaatine yönelik düşmanlığın ciddi şekilde artması olarak görüldüğünü açıkladı.
İsrail’deki diğer gay ve lezbiyen kuruluşları da uluslararası meslektaşlarından destek mesajları aldılar. İsrail Eşcinsel Cemaatinin önde gelenlerinden Adir Steiner, bu tarz nefret saldırılarının kendilerini sindiremeyeceğini ve hayatlarını istedikleri şekilde ve korkusuzca yaşamak için savaşmaya devam edeceklerini söyledi. Steiner ayrıca, silahlı saldırıların sadece kendilerine değil, tüm İsrail halkına karşı yapılmış olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.
İsrail’deki muhalefet lideri Tzipi Livni, bu acı hadiseden sonra artık toplumun önyargılarından kurtulması gerektiğini söyledi. Ayrıca, her bireyin güvenli ve onurlu bir yaşam sürme hakkına saygı gösterilmesini istedi. İsçi Partili milletvekili Shely Yacimovitch, masum insanların cinsel seçimleri nedeniyle vurulmalarının dehşet verici olduğunu, bu üzücü olayların, gay ve lezbiyen cemaatlerine karşı süregelen kışkırtmaların doğal bir sonucu olduğunu belirtti. Yacimovitch, polis teşkilatına, eşcinsel kulüpleri kapatmamaları, bunun yerine gerekli güvenliği sağlamaları konusunda çağrıda bulundu.
Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai da olayın şokunu atlattıktan sonra, eşcinsellere sıcak bir yuva sağlamaya devam edeceklerini ve her vatandaşın, hayatını kendi inançları ve vicdanı doğrultusunda yaşaması için tüm olanaklarıyla savaşacaklarını açıkladı.
BBC, kanlı saldırıyı, İsrail’de eşcinsel topluma karşı yapılan en ciddi nefret suçu olarak adlandırırken, İsveç Sydsvenska Dagbladet Gazetesi olayı web sitesinde manşet haber olarak yayınladı.
İsrail’in Amerika ve diğer ülkelerdeki eşcinsel düşmanı şiddet hareketlerinden uzak olduğunu düşünülüyordu. Dünya ülkeleri, son silahlı saldırı sonrası yanıldıklarını gördüler. Yahudilerin, birbirlerine bu tarz şiddet göstermeleri, tüm dünyada şaşkınlık ve dehşet ile karşılandı.
5 Ağustos 2009
Şalom Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder