16 Ağustos 2009 Pazar

'Gökkuşağı turları'yla eşcinselleri, 'alışveriş'le kadınları tavladı

Seyahatsitesi.com'la alternatif turizme giren Burçin Seyiş, Türkiye'de ilk kez 'gökkuşağı, alışveriş, extreme spor' gibi turlar hazırlıyor. 'Gökkuşağı' ile iki ayda yaklaşık 100 eşcinsel yurtdışına tatile gitti
4 bin avroya kadar çıkıyor
Türkiye’de alternatif turizmde bir boşluk olduğunu kaydeden Seyiş, “Kendi deneyimlerimizden faydalanarak insanların ilgi göstereceğini düşündüğüm farklı bir oluşum başlattım” dedi. Gökkuşağı turlarıyla Türkiye’de ilk defa eşcinsellere özel tatil paketleri sattıklarını belirten Seyiş, yaz başından itibaren hem grup hem de bireysel olarak yaklaşık 100 eşcinsele paket sattıklarını kaydeden Seyiş, “En fazla Yunanistan’ın Mikanos adası, Amsterdam, Miami, Bali, İbiza, San Fransisko ve Barselona tercih edildi. Ortalama dört gün süren bu turlarımızın fiyatları 400 ile 4 bin avro arasında değişiyor” dedi.
Yaza ‘gökkuşağı otelleri’ geliyor
Türkiye’de tabu olarak görülen bir işe giriştiklerini kaydeden Burçin Seyiş, hedeflerinin sadece yurtdışına turist götürmek olmadığını kaydetti. Türkiye’deki turizm potansiyelini değerlendirmek istediklerini belirten Seyiş, yabancı turistleri de Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Dünyada gay turizminin en yoğun olduğu yerlerin başında Mikanos geliyor. Buraya yılda 1 milyon gay turist geliyor. Neden Türkiye’ye de gelmesin? Önümüzdeki yıl, Ege ve Akdeniz’de ‘gökkuşağı oteli’ olarak adlandırılan eşcinsellere özel 10-15 tane butik otel açılacak. Şu anda bunların görüşmeleri yapılıyor. Türkiye’de bu tip otellerin açılacağını duyan bazı organizasyon firmaları bizimle iş ortaklığı yapmak istiyorlar. Özellikle Amsterdam’dan önümüzdeki yıl için talep var. Otellerde haftada 200-250 kişinin konaklamasını bekliyoruz.”
Nuriye Doğru - Radikal Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder