22 Temmuz 2011 Cuma

Ali “İftira canım” dedi

Lefkoşa’daki Demir Pansiyon’da buluşan iki erkek, doğaya aykırı cinsi münasebette bulundukları iddiasıyla tutuklandı

Lefkoşa’da surlariçinde faaliyet gösteren Demir Pansiyon’da önceki gece doğaya aykırı cinsi münasebette bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan Ali Kut ile Hasan Kabidan dün mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

Ali Kut’un ikamet ettiği pansiyon odasında önceki gece meydana gelen ve komşuların şikayette bulunmaları üzerine polisin bilgisine geldiği belirtilen olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

Daha önce de eve erkek getirdiği gerekçesiyle polise şikayet edildiği söylenen zanlı Ali Kut, mahkemede “Ben bekar bir adamım, iftira ediyorlar” diye konuştu.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Fatma Şenol’un huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve zanlılar Ali Kut ve Hasan Kabidan şahsen hazır bulundu.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ercan Atasay, iddia makamının tanığı olarak yeminli şahadet verip olguları aktardı.

Polis memuru Ercan Atasay, zanlılar Ali Kut ve Hasan Kabidan’ın 20 Temmuz 2011 tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen ‘doğaya aykırı cinsi münasebette bulunma’ suçuyla methaldar olduklarını söyledi.

Demir Pansiyon’da 31 numaralı odada zanlı 1 Ali Kut’un yatak odasında zanlı 2 Hasan Kabidan ile doğaya aykırı cinsi münasebette bulunma suçu işlediklerini kaydeden Ercan Atasay, bölge sakinlerinin şikayeti üzerine zanlı 1 Ali Kut’un söz konusu pansiyonda, zanlı 2 Hasan Kabidan’ın ise parkta tespit edilerek mahkeme emriyle tutuklandıklarını vurguladı.

Ercan Atasay, daha önce de odasına erkek aldığına dair Ali Kut aleyhinde polise şikayetler geldiğini ifade etti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis memuru Atasay, zanlıların poliste 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

“Ben bekar bir adamım” diyen zanlı Ali Kut, kendisine iftira atıldığını söylerken, zanlı Hasan Kabidan, tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Tutukluluk talebine itiraz edilmemesi üzerine Yargıç Fatma Şenol, zanlı Ali Kut ve Hasan Kabidan’ın

1 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

5 yıla kadar hapislik olabilir

KKTC’de Fasıl 154 Ceza Yasası’nın 171’inci maddesine göre, doğa kurallarına aykırı olarak herhangi bir kişi ile cinsi münasebette bulunan bir erkek veya bir erkeğin kendisi ile cinsi münasebette bulunmasına izin veren herhangi bir kişi, ağır bir suç işlemiş sayılıyor ve bu suç için yasada 5 yıla kadar hapislik öngörülüyor.

Hasan ÇAĞDA

Kıbrıs Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder