25 Temmuz 2011 Pazartesi

New York’ta ilk onlar ‘evet’ dedi

ABD’NİN New York eyaletinde eşcinsel evliliği yasallaştıran kanun dün yürürlüğe girdi, eyalette artık eşcinsel evlilik yasal.Yasanın yürürlüğe girmesiyle evlenen ilk eşcinsel çift, lezbiyen sevgililer Kitty Lambert (54) ile Cheryle Rudd (53) oldu. Önceki evliliklerinden torunları olan büyükanneler, gece yasanın yürürlüğe girmesiyle New York’-un kuzeybatısındaki Niagara Şelaleleri’nin olağanüstü manzarasının karşısında evlendiler.

Hürriyet

Lezbiyen nineler muradına erdi


ABD’nin New York eyaletinde eşcinsel evliliklerin yasallaşmasından sonra ilk nikah lezbiyen bir çifte kıyıldı.

New York’ta eşcinsel evliliklere yasalar tarafından izin verilmesi için önayak olan ve bölgedeki diğer eşcinsellerin umudu olan Cheryle Rudd (52) ve Kitty Lambert’ın (54) nikah töreni Niagara Şelaleri’nde yapıldı. Yaklaşık 100 davetlinin arasında çiftin torunları da vardı. 12 yıldır birlikte olan çiftin önceki evliliklerinden de 5 çocukları ve torunları bulunuyor. Nikahta Rudd ve Lambert’in gelin çiçeklerini torunları taşıdı. Lambert, “Burada nikahı kıyılan ilk eşcinsel insan olarak tarihe geçebilirim ama aslında ben sıradan bir büyükanneyim. Bu, benim için olduğu kadar New York için de unutulmaz bir an” dedi. Eyalette, yasanın yürürlüğe girdiği pazar günü için 459 eşcinsel nikahı başvurusu alındığı öğre-nildi.


Milliyet


NY'ta eşcinsel evlilik yasallaştı!


ABD'nin New York eyaletinde eşcinsel evliliğiyle ilgili yasanın yürürlüğe girdiği ilk gün, 764 eşcinsel dünyaevine gidi

New York'ta eşcinsel evliliği yasal hale getiren kanunun onaylanmasının ardından nikah kıydırmak için yetkili makamlara başvuru yapan 2 bin 600'den fazla eşcinsel çiftin arasında yapılan kura sonucunda 764 çift New York'un değişik yerlerinde resmen evlendi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren nikah salonlarına akın eden New Yorklu eşcinseller heyecanla sıralarını bekledi. Eşcinsel evliliğin bugünden itibaren yasallaştığı New York'ta ilk olarak Phyllis Siegel (84) ve Connie Kopelov (76) çiftinin nikahı kıyıldı. Eşi Connie Kopelov'un yardımıyla oturduğu tekerlekli sandalye üzerinde basın mensuplarını karşısna çıkan Siegel soruları yanıtladı. Yaşlı eşcinsel çift, böylece New York'ta resmen evlenen ilk eşcinsel çift olarak tarihe geçti.

Nikahların kıyıldığı salonların çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken çok sayıda eşcinsel de evlenen çiftlerin heyecanlarına hazırladıkları pankartlarla ortak oldu. Evlenen çiftlere konfeti ve çiçekler atan diğer eşcinseller zaman zaman ilginç görüntüler oluşturdu. Bazı Yahudi eşcinsel çiftlerin ise resmi nikahın hemen ardından kurulan küçük çadır altında dini nikah kıydırdıkları gözlendi.

Eşcinsel evliliğe destekleyenler olduğu gibi karşı çıkanlar da nikah salonlarının bulunduğu bölgeye gelerek tepkilerini dile getirdi.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder