25 Temmuz 2011 Pazartesi

Masalar gitti, Beyoğlu bitti

Fısıltı gazetesine göre Beyoğlu'nda masa kaldırma operasyonu Başbakan'ın Asmalımescit ziyaretiyle başladı. Oysa hazırlıklar 1 aydır sürüyordu.

Belediye zabıtasının bir haftadır Beyoğlu’nda, polis eşliğinde sabah-akşam düzenli olarak yaptığı ‘masa kaldırma’ operasyonlarında, turistin altından sandalye çekme, müşterinin yemek tabağına el koyma gibi sahnelerin yaşandığı ortaya çıktı. Masa kaldırma operasyonlarının ardından Asmalımescit sokaklarında hafta sonunda insan trafiği epey azaldı. Masa, sandalyelerine el koyulan Tünel 23 ve Cuba Bar adlı kafeler dün kepenklerini açmadı, sözlü uyarı alan işyerleri de masalarını dışarıya çıkaramadı. Asmalımescit’te masalarına el konan 2 işletmenin ‘işgaliye’ ücreti ödese de bunun için verilen ‘izni’ 2011 için yenilemedikleri öğrenildi.

İddialara göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’da Berat Kandili akşamında araçla yaptığı Beyoğlu gezisinde, aracın Cuba Cafe’nin önünde çok fazla masa olması nedeniyle buradan geçememesi sonucu bölgede kontroller ve operasyonlar başlatıldı...

ECEM HEPÇİÇEKLİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder