3 Haziran 2023 Cumartesi

Gericiler tehdit etti Ege Onur Pikniği iptal edildi!


İzmir’de hedef gösterilen İkinci Ege Onur Pikniği, ertelendi. Öğrenciler konuyla ilgili basın açıklamasını polislerin çemberi içinde yaptı. Açıklamada “Bizi kriminalize edemezsiniz” denildi.

Ege Üniversitesi’nde düzenlenmek istenen ve hafta boyunca TGB, Büyük Aile Platformu (BAP), TÜGVA ve Yeniden Refah Partisi tarafından hedef gösterilen İkinci Ege Onur Pikniği, Emniyet Müdürlüğü’nün LGBTİ+’ların güvenliğini sağlamayacağını bildirmesi üzerine ertelendi.

Piknik için okula gelen öğrenciler, açıklama yapmak üzere Alsancak’ta bulunan İzmir Barosu binası önüne gitti. Baro binası önündeki kitlenin etrafını çeviren polis, açıklamaya izin vermedi.

“ÇOCUK İSTİSMARINI AKLAYAN TÜGVA BİZE AHLAK DERSİ VEREMEZ”

Yaşanan gerginliğin ardından LGBTİ+’lar polis ablukası içerisinde açıklama yaptı. “Vatan Partisi’nin gençlik yapılanması olan TGB, TÜGVA, Yeniden Refah Partisi, Büyük Aile Platformu, cihatçı ve faşist çeteler, Birkonfed Genel Başkanı tarafından sosyal medya üzerinden açık bir şekilde saldırıya uğrayacağımıza dair tehdit edildik” denilen açıklamada, Ege Üniversitesi’nin LGBTİ+’ların güvenliğini almak için hiçbir önlem almadığına dikkat çekildi.

Pikniğe gelen öğrencileri kampüs girişinde durdurarak “Nereye geldin?” şeklinde sorular yönelten emniyet mensuplarının ise ‘cihatçı-faşist’ grupların kampüse girişine izin verdiği dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Daha geçtiğimiz günlerde üç eşi olduğu ortaya çıkan Yeniden Refah Partisi, yöneticileri çocuk istismarı faili olan ve çocuk istismarını aklayan TÜGVA ve korku-nefret yayan söylemlerle iktidarın bekçiliğini yapan TGB, bizlere ahlak dersi veremez. Varoluşumuza ve hayatlarımıza sapkınlık, ABD propagandası diyerek kriminalize edemezsiniz. Biz LGBTİQ+’lar olarak işte, okulda, mecliste, kampüste sokakta ve yaşamın her alanında vardık, varız, var olmaya devam edeceğiz.”

https://tele1.com.tr/gericiler-tehdit-etti-ege-onur-piknigi-iptal-edildi-855785/?fbclid=IwAR1bJDl8Uv5boAp-QdL1aU4t4jg2bt1aBBBI-xrJL8K9vZisZ2MKbpiKzCw

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder