30 Mayıs 2023 Salı

"Yolumuz hep taşlıydı, artık taşlar biraz daha büyük"

SPOD'DAN AÇIKLAMA

"Yolumuz hep taşlıydı, artık taşlar biraz daha büyük"

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan LGBTİ+ derneği SPoD, "Tek bir LGBTİ+ bile haksızlığa uğradığında yalnız hissetmesin diye çalışmaya devam edeceğiz," dedi.

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), 28 Mayıs'ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur oylamasını, kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,16 oy oranıyla kazanmasıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

17 Mayıs ve Kaos derneklerinin ardından açıklama yapan SPoD'un açıklaması şöyle:

"Sandıklarından daha büyük, daha güçlü, daha örgütlüyüz.

"LGBT'ci değil, lezbiyen, gey, biseksüel, trans, insterseks ve kuirleriz.

Bir yere gitmiyoruz

"Artık yeni bir gündeyiz ve yapacak çok işimiz var. Birbirimize sarılmamız, aşık olmamız ve örgütlenip mücadele etmemiz gerekiyor.

"Yolumuz hep taşlıydı. Artık taşlar biraz daha büyük. Taşlar büyüdüyse adımlarımız da büyüyecek. Birbirimizin yolunu açmak, yorulunca destek olmak, sesi duyulmayana ses olmak için mücadele edeceğiz. Tek bir LGBTİ+ bile haksızlığa uğradığında yalnız hissetmesin diye çalışmaya devam edeceğiz.

"Biz bir yere gitmiyoruz, herkesi yanımıza bekliyoruz! Protokolümüze imzacı en az 11 milletvekiliyle, insan hakları için mücadele eden dostlarımızla, ülkenin her yerinde örgütlenen kadın ve lubunya yoldaşlarımızla bir aradayız.

"Bahar mutlaka bizimle gelecek."

Erdoğan'ın söylemleri

Dün akşam (28 Mayıs) Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı seçilen Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kısıklı'daki evinin önünde yaptığı konuşmada LGBTİ+'ları şöyle hedef gösterdi:

"Bu CHP LGBT'ci midir? Bu HDP, bu İYİ Parti? Yanında bazı ufaklıklar var, onlar? Peki AK Parti'ye, MHP'ye, Cumhur İttifakı'nın diğer üyelerine sızabilir mi? Her seçim bizim için yeniden doğuştur.

"Bizde aile kutsaldır, kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet yasaktır, haramdır, kimse tevessül edemez. Ümüğünü sıkarız."

Erdoğan, Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı "Balkon Konuşması"nda ise doğrudan LGBTİ+'lardan bahsetmedi; ancak "sapkın akımlar" söylemini yineledi.

https://bianet.org/bianet/lgbti/279549-yolumuz-hep-tasliydi-artik-taslar-biraz-daha-buyuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder