30 Mayıs 2023 Salı

İsrail´in 2023 LGBT ayı başlıyor

İsrail, ülke çapında planlanan 100 etkinlikle perşembe günü LGBT Ayı´nı başlatacak ve daha önce hiç yapılmamış yerlerde törenler düzenlenecek.

LGBTQ Derneği Başkanı Hila Pe'er, "LGBT etkinlikleri bu yıl çok önemli. İsrail halkının bu yılki etkinliklere katılarak, İsrail'in demokratik, eşitlikçi ve hoşgörülü olduğunu gösterme zamanıdır. Haklarımızın ve özgürlüklerimizin hükümetin tehdidi altında olduğu yılda, eşcinsel topluluğa kültürümüzü, kimliğimizi ve sevgimizi gururla göstereceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Organizatörler, perşembe günü başlayacak etkinliklerin Kudüs’te şimdiye kadar gerçekleşecek en büyük etkinliklerden biri olmasını bekliyor.

Kudüs'ün Gurur ve Hoşgörü Evi Başkanı Jonathan Valfer, "Siyaset bu yıl, eşcinsel topluluk üyelerine yönelik şiddet, psikolojik ve duygusal yardım çağrılarında artışa neden oldu. Kudüs'te gerçekleşecek geçit töreni, ifade özgürlüğünün, kanun önünde eşitliğin, güvenlik içinde yaşama ve kim olduğumuzla gurur duyma hakkının bir sembolüdür" dedi.

Ortadoğu’nun en büyüğü olarak kabul edilen Tel Aviv geçit töreni ise 8 Haziran'da gerçekleşecek. Tel Aviv ayrıca cuma günü İsrail'in en sevilen sanatçılarının yer aldığı Yarkon Park'ta bir partiye ev sahipliği yapacak.

https://www.salom.com.tr/haber/127553/israilin-2023-lgbt-ayi-basliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder