20 Ağustos 2016 Cumartesi

Sosyalist Halk Partisi’nden imamlara davet

Sosyalist Halk Partisi lideri Pia Olsen Dyhr, başkent Kopenhag’da yarın (20 ağustos Cumartesi) yapılacak olan eşcinsel ”Gay Pride” yürüyüşüne imamları da davet ederek, dini kanaat önderlerinin de cinsel özgürlükten yana olduklarını göstermelerini istedi.

Sosyalist Halk Partisi lideri Pia Olsen Dyhr, başkent Kopenhag’da yarın (20 ağustos Cumartesi) yapılacak olan eşcinsel ”Gay Pride” yürüyüşüne Danimarka’da görev yapan imamların da katılmalarını istedi. Başta imam Fatih Alev olmak üzere, bazı imamlar ise Olsen’in davetine katılmayacaklarını açıkladılar.

Günlük İnformation gazetesine konuşan Sosyalist Halk Partisi lideri Pia Olsen, imamların yürüyüşe katılarak Danimarka’da cinsel tercih, eşitlik ve cinsel hoşgörü gibi temel değerleri kabul ettikleri konusunda ülkedeki Müslüman toplumuna güçlü bir sinyal göndereceklerini söyledi.

pia
Sosyalist Halk Partisi lideri Pia Olsen Dyhr
Danimarka’da yaşayan herkesten, demokrasi, ifade özgürlüğü ve cinsiyetler arasındaki eşitliği de kapsayan eşitlik gibi üç önemli temel değere saygı göstermesini beklediklerinin altını çizen Pia Olsen Dyhr, ”İnançlara, farklı etnik grupları anlama ve hoşgörü ve saygı gösterme ne kadar önemli ise,insanların cinsel tercihlerine saygı göstermeliyiz, okullardaki cinsellik eğitimi daha da geliştirilmeliyiz. Sadece korunma yöntemleri değil, ülkede farklı aile yapıları olduğu, eşcinsellerin de çocuk sahibi olma hakkı olduğu ve en önemlisi de cinsel hoşgörü olduğu öğretilmeli. Din görevlileri ve dini kanaat önderlerine de büyük görevler düşüyor” dedi.

Danimarka Çocuk, Eğitim ve Eşitlik Bakanlığının geçen yılki raporu, Danimarka’da yaşayan göçmen kökenli eşcinsellerin yüzde 13’ünün şiddete maruz kaldığını, yüzde 18’inin de aileleri tarafından dışlandıklarını gösteriyor.

Danimarka’da her yıl düzenlenen eşcinsel yürüyüşe sendikalar, siyasi partiler, eğitim ve işdünyasının temsilcileri başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar da katılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder