21 Ağustos 2016 Pazar

Olimpiyat tarihine geçen lezbiyen çift...

2016 Rio Olimpiyatları'nda kadınlar hokey müsabakaları tarihi bir olaya sahne oldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Hokey Merkezi'nde oynanan karşılaşmaların ardından kadınlar hokeyde madalyalar dağıtıldı.
Finalde normal süresi 3-3 biten karşılaşmada penaltılarda Hollanda'yı 2-0 yenen Büyük Britanya, altın madalya elde etti.
Hollanda'nın gümüş madalyayla yetindiği kategoride, üçüncülük maçında Yeni Zelanda'yı 2-1 mağlup eden Almanya, bronz madalya kazandı.
Büyük Britanya Milli Takımı'nda forma giyen Kate (solda) ve Helen Richardson-Walsh ikilisi, olimpiyatlarda altın madalya kazanan ilk lezbiyen çift olarak tarihe geçti.
Kate ve Helen, 1999 yılında Büyük Britanya Milli Takımı'na çağrıldıklarında tanıştı.
O günden bu yana milli takımın değişmez isimleri arasında yer alan ikili önce çok yakın arkadaş oldu, ardından da birbirlerine aşklarını ilan etti.
Büyük Britanya Erkek Hokey Milli Takımı'nın eski kaptanı Brett Gerrard ile nişanlı olan Kate, 2008 yılında nişanlısını terk edip Helen ile birlikte yaşamaya başladı.
2012 Londra Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Büyük Britanya Milli Takımı'nda yer alan ikili, 2013 yılında resmi nikahla evlendi.
2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın kazandıktan sonra hemen eşine sarılan Kate, Helen'e olan aşkını şöyle dile getirdi: "Bir erkekle veya bir kadınla berabersin. Bu kimi ilgilendirir? Birine aşık olmuşsun ve delicesine seviyorsun. Hepsi bu."

Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder