4 Mart 2012 Pazar

Yonca Evcimik: "Hayvan bir toplum meselesidir"


Bir an önce yasaların çıkması gerekiyor. Yaptırım olmadıkça, istediğin kadar gör, şikâyet et, sonuç yok. Çok ciddi caydırıcı yasaların olması gerekiyor.

Hayvana şiddet gösteren biri şu an 60 lira, yani bir sigara içen kadar ceza alıyor.  Birini gördünüz, hayvanına çok kötü davranıyor, şikâyet edeceksiniz. Şikâyet ettiğinizde ekipler gelip, duruma el koyacaklar.

Amerika ve Avrupa’da bilimsel olarak ispatlanmış bir şey var: Akıl hastaneleri ve hapishanelerdeki tecavüz suçluları ve seri katillerin hepsi ‘bu işe’ çocuk yaşta hayvana şiddet ve tecavüz ederek başlamış. Onun için diyoruz, hayvan bir toplum meselesi diye.

Sen onu engelle, toplumu temiz tut ki senin çocuğuna da tecavüz etmesinler, kocan da seni dövemesin. Bir yaptırım gücü olmalı ki insanlar bunu yapmaya teşebbüs edemesin bir daha. Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. İnsanlar bilinçlensin ki yasa değişsin. Bu yasalar değiştikçe, cezalar arttıkça bütün bunlar azalacaktır günün birinde.

Sapkınlık bu! Daha vahim, bu işi sadece zevk için yapanlar var. Çocukları görmüyor musunuz hayvanlara tekme atan, eziyet eden?

İşte o çocuk hasta! Ve derhal ailesine haber verilmeli. O çocuğu derhal tedaviye götürmek lazım çünkü elindekinin can olduğunun farkında değil. Ya da farkında ama ona eziyet etmek hoşuna gidiyor. İşte olay burada başlıyor. O çocuğa müdahale etmezseniz, daha sonra hayvanı da kesiyor, başka bir sapkınlığı varsa tecavüz ediyor. Biraz daha büyüdüğünde hayvan artık onu kesmiyor, çocuğa yöneliyor. Ondan sonra çocukları ‘toparlamaya’ başlıyor. Ondan sonra engelli vatandaş, sonra yaşlı, yaşlıdan sonra genç kız diye gidiyor… Toplum burada kirlenmeye başlıyor.

Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder