6 Ağustos 2011 Cumartesi

Trans olduğunu biliyordu

Didem’in katil zanlısı, iki gün önce başka bir travestiye ‘doğulu’ diye bıçak çekmiş. Arkadaşları ‘Toplum bize fuhuştan başka iş yapma imkanı bırakmıyor’ diyor
Pazar gecesi boğazı kesilerek öldürülen travesti Didem’in dairesiyle aynı sokakta bir daire... Balkonda gerektiğinde kendilerini koruyacak bir Rottweiler cinsi köpek dolanıyor. Sekiz travesti; kimliğindeki ismiyle A.Ç. kendi seçtiği ismiyle “Didem”in öldürülmesine dair önemli ayrıntıları, cinayetin medyada anlatılışındaki hataları ve hayatları boyunca her gün karşılaştıkları hoyratlıkları anlatıyor.

Özge, öncelikle haberlerde geçen, katil zanlısının “kadın sanmıştı travesti çıktı” ifadesinin yanlış olduğunu söylüyor. “Hep aynı şey. Neresini kadın sanmışsın? 1.90 boyunda, palet gibi eli olan bir kadın mı olur. İnternetten canlı canlı birbirini görüyorsun. İsimlerimizi internette Travesti Beyza, Travesti Özge diye yazıyoruz.” Nitekim, katil zanlısının ‘oradan buldum’ dediği Facebook’ta da Didem’in telefon numarasından önce “Travestiyim” ifadesi yer alıyor.

‘Doğuluyum’ deyince

Daha önemlisi, Diyarbakır’da birliğinden firar etmiş olan katil zanlısı Ö.F.K.’nın, Didem’i öldürmeden önce aynı sokakta yaşayan iki travestiye daha önce fuhuş müşterisi olarak gitmiş olması. Yaprak şöyle anlatıyor: “Cuma günü geldi, ‘Hayatım ne var? Soyun’ diyorum, soyunmuyor, ‘Parayı ver’ diyorum vermiyor. ‘Nerelisin?’ dedi, Doğulu olduğumu söyleyince gırtlağıma sarıldı. Bıçak çekti.” Daha sonra ÖF.K’yı evden dışarı çıkarttığını anlatan Yaprak, arkadaşlarına da adamın tipini tarif ederek dikkatli olmalarını söylemiş. Daha sonra Narin’i bulan ÖFK’yle onun arkadaşlarının arasında bir kavga yaşanmış.

TUĞBA TEKEREK - Taraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder