7 Ağustos 2011 Pazar

HIV'li diye ameliyat etmiyorlar

İZMİR’de dizine protez takıldıktan iki gün sonra HIV pozitif olduğu belirlenen 65 yaşındaki A.L., doktorların bu nedenle kendisiyle ilgilenmemesi nedeniyle 3 yıldır cehennem azabı çekiyor.

Enfeksiyona yol açan protezin çıkarılması ve yerine yenisinin takılması için İzmir’de gitmedik hastane, başvurmadık doktor bırakmadığını belirten A.L., doktorların, HIV’li olduğu için kendisine el sürmediğini söyledi. A.L., "Doktorlar, sorunumun çok basit bir ameliyatla giderileceğini belirtmelerine rağmen, HIV’li olduğumu söyleyince bahane bulup başından attı. Çaresizim, ne yapacağımı şaşırdım" dedi. Ege Üniversitesi HIV/AIDS Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Gökengin de, "Söylemesi acı ama doktorlar bu hizmeti vermekten kaçınıyor" diye konuştu.


A.L.’nin dizine, 3.5 yıl önce İzmir’deki bir devlet hastanesinde yapılan ameliyatla protez takıldı. Ameliyattan çıkan A.L.’ye iki gün sonra, yapılan kan tetkikinde HIV pozitif (AIDS hastalığına yol açan virüsün taşıyıcısı) olduğunun anlaşıldığı söylendi. A.L., ameliyat sonrasında gelen kötü sürprizi ailesiyle paylaştı, bir süre sonra da taburcu olarak evine gitti.
...
Nesrin COŞKUN/İZMİR, (DHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder