8 Ağustos 2011 Pazartesi

EŞCİNSELLER EŞİTLİK VE HOŞGÖRÜ İÇİN YÜRÜDÜ

Almanya’nın Stuttgart kentinde eşcinseller tam 7. kez hoşgörü ve eşitlik için yürüdü.

Güney Almanya’nın en büyük eşcinsel geçidi olan Christopher Street Day’e (CSD) tam 61 farklı formatta 3 bin kişi ve kuruluş katılırken, geçidi yüzbinlerce Stuttgartlı izledi.

Bu yıl Stuttgart Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Wolfgang Schuster’in himayesinde gerçekleşen CSD’ye 2005 yılından bu yana ilk kez eyaletin bir başbakanından ise selamlama mesajı gönderildi.

Baden Württemberg Eyaleti’nin Birlik’90/Yeşiller Partili Başbakanı Winfried Kretschmann gönderdiği sıcak selamlama mesajında eyalette hoşgörünün önemine işaret etti.

CSD’nin hamisi Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Belediye Başkanı Dr. Schuster da Stuttgart kentinde herzaman çağdaşlık, tolerans ve dostluğun büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bu sene ‚Gelecek Kuşak – Bütün İnsanlar aynı mı?’ sloganı ile düzenlenen CSD geçidi Stuttgart’ın ünlü meydanı Schlossplatz’da son bulurken, meydanda konuşmacılar eşcinsellerin uğradıkları ayrımcılığa da dikkat çektiler.

CSD etkinlikleri dünyada ilk kez 1969’da New York’ta başladı. Stuttgart’ta ise 1979 yılında ‚Eşcinsellerin Bağımsızlık Günü’ olarak başladı ancak zaman zaman kesintiye uğradı.

Birlik’90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de 2007 yılında CSD’nin hamilğini üstlenmişti. Cem Özdemir bu seneki CSD etkinliklerine de katılarak, kortejde eşcinsellerle dayanıştı.

Osman NAYMAN - STUTTGART

CEM ÖZDEMİR FOTO: HAM FASHION

TÜRKPRESS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder