3 Ağustos 2011 Çarşamba

Almanya'da eşcinsel çiftler hak arayışında

Almanya'da eşcinsel evliliklerin yolunun açılmasının üzerinden tam 10 yıl geçti. 10 yıl içinde Almanya'da 23 bin eşcinsel evlilik kayıtlara geçirildi.

Deutsche Welle'nin haberine göre, Hür Demokrat Partili (FDP) Federal Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, eşcinsel çiftlerin haklarının hâlâ heteroseksüel çiftlerle aynı seviyede olmadığını söyledi. Almanya'da eşcinsel evliliklerin tanınmasının 10. yıldönümünde konuşan Leutheusser-Schnarrenberger, eşcinsel çiftlerin de heteroseksüel çiftlerle aynı haklara kavuşması için çalışmalar yapılması çağrısında bulundu.

Bakanın sözünü ettiği eşitsizlikler içinde gelir vergisi hukuku ve evlat edinme hukuku en önemli konular. Federal Adalet Bakanı'nın "'Eşcinsel çiftlerin bu alanlarda da eşit haklara kavuşmasının bir 10 yıl daha sürmeyeceğini umut ediyorum" açıklamasına rağmen bu konudaki temennisinin hemen gerçekleşmesi kolay gözükmüyor.

İktidar ortağı Hırıstiyan Demokrat Parti ile Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi, eşcinsel çiftlerin evlat edinme haklarının tamamından yararlanmasını sağlayacak yasal düzenlemeleri engelliyor.

Almanya'da Eşcinsel Evlilik Yasası, Sosyal Demokrat-Yeşiller hükümetinin döneminde, 1 Ağustos 2001'de yürürlüğe girdi. 10 yıl içinde Almanya'da 23 bin eşcinsel evlilik kayıtlara geçirildi. (YY)

Bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder