26 Temmuz 2011 Salı

O artık bir efsane


Ani ölümüyle şoke eden Amy Winehouse'un hayranları evinin önünde yas tutarken, basın danışmanı yıldızın son gününü nasıl geçirdiğini açıkladı

Amy Winehouse’un ani ölümünden sonra hayranları, şarkıcının oturduğu Camden Square’i matem yerine çevirdi. Winehouse’ın oturduğu binanın önüne içki şişeleri, mektuplar ve çiçekler bırakan hayranları geceleri de mum yakarak yas tutuyor.

Yıldızın halkla ilişkiler sorumlusu Chris Goodman, şarkıcının son anlarını nasıl geçirdiği hakkında konuşurken Winehouse’un öldüğü gece eski eşi Blake Fielder-Civil’le birlikte olduğunu yalanlayarak “Amy öldüğü sırada evinde tek başınaydı. Evinin önünde ona bakmakla sorumlu olan ve birkaç yıldır yakın korumalığını üstlenen Andrew Morris vardı. Uyumak istediğini söyleyerek yatmaya gitti. Morris, onu uyandırmaya geldiğinde ise nefes almadığını fark ederek, ambulansı aradı. Ölüm saatini henüz tam olarak bilmiyoruz ama doktorlar koruması yanına gelmeden yaklaşık altı saat kadar önce öldüğünü söylüyor. Yani son anlarını tek başına yatağında geçirdi. Diğer iddialar doğru değil” dedi. Adli memur Sharon Duff da otopsi yapıldığını ama olay yeri incelemesinde şüpheli bir duruma rastlanmadığını belirtti.

‘İçkiyi bırakmıştı, iyiydi’

Şarkıcının ölümünde bir gün önce öğle yemeğinde bir araya geldiği annesi Janis “Amy’yle Camden’da yemek yedik. Yorgun görünüyordu ama hep geç yattığı için bu durumu garipsemedim. Yemekten sonra onu evine bıraktım, merdivenlerde bana sarılıp, öptü ve ‘Seni seviyorum anne’ dedi. Onu son kez görme şansım olduğu için mutluyum ve bana son sözlerini hep hatırlayacağım. Hâlâ onu kaybettiğime inanamıyorum” diyerek, üzüntüsünü belirtti.

İngiliz The Sun gazetesi de, Winehouse’un sağlığı sürekli bozulduğu için, düzenli sağlık kontrolüne gittiğini, ölümünden 24 saat önce de kontrolden geçtiğini ve durumunun iyi olduğunu iddia etti.

Şarkıcının düzenli olarak gittiği A Baia Cafe’nin sahibi Ze Silva, Winehouse’un haftalar önce içki içmeyi kestiğini söyledi: “Koruma görevlileriyle birlikte gelir, kahvaltı ederdi, bazen de öğle yemeğine gelirdi. Son iki-üç haftadır ağzına içki koymuyordu. Bana ‘İstesem bile içki vermeyin, bırakmaya çalışıyorum’ dedi. Yani durumu iyiydi” diyerek, şarkıcının bağımlılıklarından kurtulmaya çalıştığını yazdı.

Son albümü tamam

Amy Winehouse’un son iki yıldır üzerinde çalıştığı son albümünün yayımlanıp yayımlanmayacağı merak konusu. Bir röportajında Winehouse albümü mükemmel olmadan yayımlamak istemediğini belirtmişti. Amy Winehouse’un 15 yaşındaki vaftiz kızı şarkıcı Dionne Bromfield albümü dinlediğini ve çok beğendiğini söyledi. Dionne şarkıcının ona her zaman müziğini kendisinin üretmesi konusunda öğüt verdiğini, ne zaman başı sıkışsa yardım ettiğini söylerek “Onu çok özleyeceğim” dedi.

Radikal

KENDİ CENAZESİNE GİTMİŞTİ

Hayranlarını derin bir üzüntüye boğarak hayata veda eden Amy Winehouse bundan 4 yıl önce "kendi cenazesinin" klibini yapmıştı.


Winehouse Back to Black adlı şarkısının klibi için kendimezar taşını diktirip üzerine de "Huzun içinde yat Amy Winehouse'un kalbi" diye yazmıştı.



 Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder