27 Temmuz 2011 Çarşamba

"Blake’le tanışana kadar bağımlılara ‘aptal’ derdi"

Daphne Barak’ın ‘Saving Amy’ adlı kitabı, AmyWinehouse’la ilgili çarpıcı bilgiler içeriyor

Uyuşturucu bağımlısı şarkıcının babası kitapta, “Amy, eski eşiyle tanışana kadar bağımlılara ‘aptal’ derdi” diyor.

14 Eylül 1983 doğumlu olan Amy Winehouse, Londra’nın kuzeyinde, Yahudilerin yaşadığı semtlerde büyüdü. Amy’nin 10 dakikada doğduğunu söyleyen annesi Janis, “Kızımın hep acelesi vardı” diyor. Babası Mitch ise, “Biz müzik ve dansla iç içe bir aileydik” diye konuşuyor. Yani; Amy’nin 15-16 aylıkken şarkı söylemeye başlamasına şaşırmamak gerekiyor!

Winehouse çifti, kızlarının müzik konusunda özel bir yeteneği olduğunu, Amy 9 yaşındayken keşfetti. Aynı yıl Mitch’in ihaneti yüzünden boşandılar. Amy bu boşanmayı hazmedemedi. Londra’nın en iyi sanat okullarına girmeye hak kazandı ancak formasını düzgün giymemesi ve derste sakız çiğnemesi gibi davranış bozuklukları nedeniyle buralardan atıldı. 2001’de, ‘19 Entertainment’ adlı ajans tarafından keşfedildi. 2002’de Universal-Island Records’la sözleşme yaptı. 2003’te ‘Frank’ adlı ilk albümünü çıkardı. 10milyon satan ‘Back To Black’ albümüyle ise, şöhreti yakaladı.

Peki nasıl uyuşturucu bağımlısı haline geldi? Mitch Winehouse bu süreci, “Amy, 17 yaşında esrara başladı. Bunu, bir dostumun beni arayıp, ‘Kızın, ‘Frank’ albümündeki fotoğraflarda esrar içiyor’ demesiyle öğrendim. Amy’yle yüzleştiğimde, ‘18’imi geçtim, beni eve kilitleyecek halin yok ya’ dedi” diyerek anlatıyor. Kızını korumaları aracılığıyla hep takip ettiğini belirten Mitch Winehouse, Amy’nin eski kocası Blake Fielder-Civil’le tanışana kadar ağır uyuşturucu kullananları ‘aptal’ olarak nitelendirdiğini söylüyor.

HAYATI TELEVİZYON DİZİSİ GİBİ

“... O, 21’inci yüzyılın en önemli yeteneklerinden biri. Hayatı ise bir TV dizisinin senaryosundan farksız...” Daphne Barak, geçtiğimiz cumartesi Londra’daki evinde ölü bulunan Amy Winehouse’u, ‘Saving Amy’ (Amy’yi Kurtarmak) adlı kitabının önsözünde böyle tanımlıyor. Barak, kitabında; ünlü şarkıcının çocukluğunu, aile ilişkilerini, kocası Blake Fielder-Civil’in hayatındaki yerini ve uyuşturucu bağımlılığının nedenlerini anlatıyor. Bu yazı dizisi, Winehouse’ın sıra dışı hayatını; Barak’ın Londra, İsviçre ve St. Lucia’da, Winehouse ve ailesiyle konuşarak oluşturduğu kitaptan hareketle ele alıyor. İşte Barak’ın, “Bu bir biyografi değil, bağımlılık hikâyesi” dediği kitabından derlediğimiz notlar...

AŞKINI KALBİNE DÖVME YAPTIRDI

Amy Winehouse, ‘hayatını değiştiren adam’la yani eski kocası Blake Fielder-Civil’le, bilardo oynamaya gittiği bir barda tanıştı. İkili, 6 ay birlikte olduktan sonra, Blake Amy’yi terk etti. Bu ayrılık sonrasında kendini içkiye veren Amy, bulumia oldu ve aşırı zayıfladı. 2006’da babasının ısrarıyla uzman yardımı aldı. Kalbinin üzerine Blake’le ilgili bir dövme yaptıran Amy, tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezindeki uzmanlara erkek arkadaşından koptuğu için bu halde olduğunu söyledi. Aynı yıl çıkan ve uluslararası bir şarkıcıya dönüşmesini sağlayan ‘Back To Black’ albümündeki ‘Rehab’ adlı şarkıda kendini anlatıyor gibiydi. Bir süre Alex adlı bir erkek arkadaşı oldu ama albümünün ABD ve Kanada turnesi sırasında, Blake’le yeniden görüşmeye başladı.

Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder