16 Ağustos 2016 Salı

Zayn Malik


Sarıhan'dan trans cinayetine tepki

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın (LGBTİ) Trans Kadın Hande Kader'in yakılarak öldürülmesine yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

İşte o açıklama:
"Bu denli yoğun ölümlerin yaşandığı ülkemizde, her yeni ölümü sıradan bir vak’a olarak, karşılamaya başlamak, tam da canilerin tuzağına düşmek olacaktır.Bir terör saldırısının, eş kurşununun ya da öteki ve düşman sayılanın katledilmesi, özünde toplumsal şiddetin sonucudur. Buna dur demek, bir güvenlik sorunu olduğu ölçüde aynı zamanda bir zihniyet sorunudur. Daha dün basına yansıyan Trans Kadın Hande Kader’in yakılarak öldürüldüğü haberi de bunlardan biridir. Kendisi gibi olmayan, kendisi gibi görünmeyen ve doğal olarak kendisi gibi düşünmeyen herkese düşman olan anlayışlarla yaşama hakkının korunması giderek daha da zorlaşıyor. Her öldürüm, yeni bir nefret cinayeti için kapı açıyor. Ağır bir darbe girişiminin travmasını henüz üzerinden atamamış ve bir yıldan bu yana yaşanan acılara direnerek karşı koymaya çalışan bir toplumda, düşünce, inanç, ırk, din, dil, cinsiyet ayırımına izin vermemek kadar cinsel yönelim tercihleri yönünden insanlar arasında düşmanlık ve nefreti körüklememek, toplumun birliği için önem taşıyor. Nefreti değil, insanlar arasındaki birliği geliştirerek uygar bir toplumu var edebiliriz."

http://www.gercekgundem.com/siyaset/226063/sarihandan-trans-cinayetine-tepki

Kanada Başbakanı LGBTİ'lerden özür dileyecek

Dünyanın en sempatik Başkanı, Justin Trudeau, ülkesi Kanada’nın geçmişte LGBT bireylere uyguladığı zulüm sebebiyle özür dilemeye hazırlanıyor 

Kanada Başkanı Justin Trudeau, ülkesinin geçmişte LGBT bireylere uyguladığı zulüm sebebiyle özür dilemeye hazırlanıyor. The Globe and Mail’in haberine göre,  Kanada hükümeti, yaz sonunda yayınlanacak özür mektubuyla, ülkede eşcinselliğin yasa dışı sayıldığı yıllarda zulüm gören eşcinsel bireyler ve yakınlarına tazminat ödemeyi planlıyor.

Ülkenin önde gelen derneklerinden, cinsel yönelim azınlıkları hakkında önemli hareketlere imza atan Eagle’ın Kanada hükümetine uyguladığı baskılar sonucunda gerçekleşecek olan bu olay özür sayesinde Kanada geçmişteki anti demokratik hareketleri sebebiyle yapılan eleştirilerden de aklanacak.

G-Zone'daki habere göre, Eagle derneğinin yöneticilerinden Helen Kennedy, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Bu uzun zamandır beklediğimiz bir gelişme. Hükümetin 1969 öncesinde yaşananların binlerce Kanadalı’ya verdiği zararı tanıyacak olması çok önemli bir gelişmedir. Umarım hatalarımızdan ders almaya devam edeceğiz” dedi.

http://habergunce.com/haber/Kanada-Basbakani-LGBTI39lerden-ozur-dileyecek-329932.html

Leif Erik by Doug Inglish!