16 Eylül 2020 Çarşamba

Netflix ve Ryan Murphy Projesi "The Prom", Prömiyer Tarihini Aldı

Broadway müzikalinden uyarlanan film, yıl sonunda yayında olacak.

Bu yıl baloya gitme vakti geldi! Ryan Murphy’nin yakında izleme fırastı bulacağımız ve Netflix için uyarladığı "The Prom" prömiyer tarihini aldı. Duyuru pazar günü sosyal medya üzerinden yapıldı ve The Prom'un 11 Aralık 2020'de prömiyer yapacağı açıklandı. Murphy, Instagram'da Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman ve Kerry Washington gibi yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunu vurgulayan göz alıcı bir tabelayla "11 Aralık'ta Netflix sizi bu yıl yapamadığınız The Prom (Balo)'a götürecek" diye yazdı.

“The Prom” aslında 2018'de piyasaya sürülen bir Broadway müzikali. Müzikleri Matthew Sklar ve sözleri Chad Beguelin'in olduğu Jack Viertel'in orijinal konseptine dayanıyor. Müzikal, kız arkadaşını lise balosuna getirmesi yasaklanan lezbiyen bir öğrenciye yardım etmek için muhafazakar bir Indiana kasabasına seyahat eden dört Broadway oyuncusunu konu alıyor.

Gösteri, en iyi müzikal, orijinal müzik ve başrol oyuncusu dahil olmak üzere altı Tony Ödülü'ne aday gösterildi. Murphy, film uyarlamasını yönetti, Bob Martin ve Chad Beguelin senaryoyu yazdı ve yapımcı olarak da görev alıyorlar. Bu proje, Murphy'nin Fox'tan ayrılmasının ardından 2018 yılında imzalanan ve 300 milyon dolara varan bir değere sahip olduğu tahmin edilen Netflix anlaşması kapsamındaki ilk film projesi olacak. Koronavirüs salgını nedeniyle Los Angeles'ta gerçekleşen "The Prom" çekimleri geçici olarak durdurulmuştu ama sektör yeniden açılmaya başladığında çekimler tamamlandı.

Yakın zamanda yayınlanan bir podcast'te Kerry Washington, oyuncu arkadaşları Ariana Debose ve Meryl Streep'i övdü ve "Debose, aynı zamanda Steven Spielberg’in‘ West Side Story filminin Anita'sı olacak ve çok zeki bir oyuncu. O, Hamilton'da da çok iyiydi. Herkesin onu filmde görmesi beni gerçekten heyecanlandırıyor. Meryl Streep ise olağanüstü. O her zaman olağanüstü ama size söylüyorum, "The Prom"da, çekimler sırasında orada olmak heyecan vericiydi. 'O inanılmaz' dedim." sözlerini paylaştı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder